Hihetetlen, mi akadt a horgára: a Balatonból fogta ki a kapitális halakat

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen, mi akadt a horgára: a Balatonból fogta ki a kapitális halakat

Egyik legnemesebb hazai ragadozó halunk a süllő, egyben a sügérfélék legnagyobb képviselője vizeinkben. Tomity Ádám pergető módszerrel a csónakjából kerítette botvégre a Balatonon múlt hétvégén a két hat kiló fölötti kapitális és szemre is tetszetős példányt.

A Balaton nyugati medencéjében szokott rendszeresen pergetni Tomity Ádám, legutóbb két hat kiló feletti süllőt sikerült kifognia múlt hétvégén, írja a pecaverzum.hu.

Általában akadókon szoktam pecázni, vannak természetes, de mesterséges akadók is, azokon keresem a halakat. A legjobban két csalitípus vált be, mint most is. A szombati süllőmet, amely 6,60 kiló volt, egy neon színű gumihallal, míg a vasárnapit egy vertikális csalival fogtam. Utóbbi húzáskor kapott, pedig általában a leesőt szokták ütni, de most ellenkezőleg történt

– mondta el Ádám a portálnak, és hozzátette, hogy a vasárnap fogott süllő is csak negyven dekával volt kisebb az előzőnél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

süllő

hobbihorgász

kapitális fogás

balaton

tomity Ádám

pergetés

pergető horgászok