Ide érdemes elbarangolni: kúriák városának nevezik a vidéki helyet

HelloVidék   
  Megosztom
Ide érdemes elbarangolni: kúriák városának nevezik a vidéki helyet

A Barangolók idén augusztus 8-án újra ellátogatnak Dabasra, a kúriák városába. A barangoláson kisvonattal közlekednek, ugyanis sétálva nehéz lenne, mivel Dabason található az ország leghosszabb főutcája.

Belekóstolhatunk általuk az országos állat- és kirakodóvásár légkörébe, és számos látnivalóban gyönyörködhetünk: a gigantikus Jézus-szobor, Döbrögi kúriája, apácatemető, Kossuth-emlékek, református templom, 1956 Dabason, Gyóni Géza-emlékek, evangélikus templom, gróf Vay (Sarolta) Sándor, gróf Vay Péter püspök misszionárius világutazó (aki Koreában árvaházat létesített), a szarvasbangó, Dabas címernövénye; Szent Jakab-sétány, a Magyar Zarándokút része; Duna–Tisza csatorna, Holokauszt emlékpont, Hunyadi-Kapisztrán emléktorony, szlovák hagyományok - és még sorolhatnánk. Belefér ennyi minden egy napba? Igen! Nem maradhat el a szokásos kvíz és jó kedv sem! A barangolás végeztével egyetlen résztvevő se állíthatja, hogy Dabas ismeretlen a számára.

Címlapkép: Dabas városa

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dabas

barangolók

kúriák

látnivalók

utazás

utazás belföldön