Ínyencek és sztárok lepik el a Nagyerdőt: ötödször csábít a híres gasztrofesztivál

HelloVidék   
  Megosztom
Ínyencek és sztárok lepik el a Nagyerdőt: ötödször csábít a híres gasztrofesztivál

Az utóbbi években Debrecen kulináris élete teljesen megújult és a modern gasztronómiai irányzatok részévé vált, a városban egyre több, minőségi vendéglátást képviselő étterem működik. Ennek a pozitív változásnak az egyik mozgatórugója a Debrecziner Gourmet Fesztivál, ami már 2016 óta gyűjti össze az ország legjobb éttermeit a Nagyerdőn, idén pedig szeptember 3-5. között immár ötödször várja az ínyenceket különleges programkavalkáddal és igazi sztárokkal.

Több mint harminc kiállító - köztük az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám, vagy a gasztroszcéna kiemelkedő tagja, Barna Ádám - ételeivel is találkozhat a közönség szeptember 3. és 5. között a debreceni Nagyerdőben, az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

A fesztivál szakmai igazgatója, Dudás Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonosa kiemelte, hogy a budapesti sztárséfek és éttermek mellett a rendezvényen hangsúlyosan megjelennek a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb vendéglátóhelyei.

A fejlett gasztronómia jövője a helyi kistermelőkre és az ellenőrzött forrásból származó minőségi alapanyagokra épül - ezt az ars poeticát vallja az Ikon is

- hangsúlyozta Thür Ádám. Az étterem séfje hozzátette, hogy az idei rendezvény tematikájának megfelelően, amely a mangalica, a szilva és a chili, az Ikon is sok meglepetéssel készül, de továbbra is jelen lesz a híres Debreceni Páros, amelyet évek óta a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által dedikált mangalica tenyésztő, a tetétleni Kövér Tanya készít el az étteremnek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nagy érdeklődés miatt érdemes online úton, előre megvenni a belépőjegyeket, mert kedvezőbb áron így garantálhatják az érdeklődők a részvételüket ezen a kiemelkedő, gasztronómiai rendezvényen. Jegyelővétel esetén a napi belépő 1990 Ft/fő (gyerekeknek 12 éves kor alatt ingyenes), illetve korlátozott számban három napra szóló VIP bérlet 19.990 Ft/fő (18 éves kortól) is vásárolható. Aki belépőjét online úton vásárolja meg, akkor egy logózott, kristály boros poharat is kap.

Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

Idén is a legismertebb magyar séfekkel, éttermekkel találkozhatunk. A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztárséfek és éttermek is bemutatkoznak.

A következő éttermek képviseltetik magukat:

 • Almavirág Étterem (Derecske)
 • Anyukám Mondta (Encs)
 • Babka Budapest
 • Big Fish (Budapest)
 • Bistro42 Étterem (Esztergom)
 • BOTANIQ Turai Kastély
 • Essência Restaurant (Budapest)
 • Ikon Restaurant (Debrecen)
 • Leves (Miskolc)
 • Kis Padlizsán (Debrecen)
 • KIOSK Budapest
 • Laurel Budapest,
 • Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen)
 • Pálma Pub (Debrecen)
 • a SVÉT éttermi pont (többek között a Macok Bisztró és a Jankovich Kúria részvételével),
 • a Végállomás Bistorant (Miskolc)
 • Wok To Box (Debrecen)

A minőségi Street-Food jegyében itt lesz a Grillakadémia (Debrecen), a Csak Hal (Debrecen), a Duck You (Gléda Vendéglő Budapest). Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Le Jardin (Debrecen) a Mákvirág Cukrászda (Debrecen) csodás süteményeit, a Panificio Il Basilico és Szabi, a Pék (Budapest) különleges pékáruit.

Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen) és a konyha piaca — SVÉT termelői- és gasztrovásár. Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Monyo brewhouse, a Champagne Taittinger forgalmazója a Bor és Más Kft. nyújtja.

Az egyedi ízvilágú koktélokat Boutiq Bár (Budapest), a Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen) és a Maszek Debrecen kínálja. A kávécsodákról a Black Sheep Roastery & Coffee gondoskodik.

Újdonság, hogy DJ Németi igényes lounge és chill out zenéje mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők is fokozzák a remek hangulatot. A gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, ezért számukra ismét megnyílik a Zsebséf terasz!

Hagyományteremtő szándékkal 2018-ban indult útjára a Debrecziner Gourmet-díj, amelynek keretében idén is a kilátogató közönség közvetlenül szavazhat és választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. A szavazók között értékes nyereményeket többek között Wizz Air repülőjegyeket sorsolnak ki. A legtöbb szavazatot kapott étterem pedig a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművész alkotását kapja meg. A vándordíjat legutóbb (2019) az Ikon Debrecen és az Anyukám mondta közösen nyerte el.

További információk: www.debreczinergourmet.hu

Címlapkép: Debrecziner Gourmet Fesztivál

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecziner gourmet fesztivál

nagyerdő

debrecen

fesztivál

svét

stílusos vidéki éttermiség

gasztrofesztivál