Lesz hol feltöltődni: romkoncertek várnak a Balaton-felvidék gyönyörűséges helyein

MTI   
  Megosztom
Lesz hol feltöltődni: romkoncertek várnak a Balaton-felvidék gyönyörűséges helyein

Irodalmi koncertsorozat indul Veszprémben augusztus végén. A rendezvény a kolostor, templom, kápolna és várromok környezetét tölti meg élettel. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozat első előadását augusztus 22-én tartják.

Varga Richárd, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kulturális projektmenedzsere elmondta, hogy a programsorozat első állomásaként Beck Zoltán énekes és dalszerző, valamint Vecsei H. Miklós színművész szerzői estjét hallhatják az érdeklődők a Margit-romoknál. A Kártyajáték című előadáson tíz kártyalapot húznak ki a pakliból, melyek mindegyikéhez egy-egy történet, dal vagy vers kapcsolódik. Így az est témáját és hangulatát a kihúzott kártyák alakítják majd.

Szávai Viktória színművésznő és G. Szabó Hunor énekes, dalszerző Sárkánylehelet című előadását szeptember 12-én tartják majd a Betekints-völgyben lévő Jezsuita templomrom szomszédságában. Az esten Weöres Sándor műveiből készült összeállítást hallhatnak a látogatók.

A Romkoncert-sorozat jövőre és 2023-ban is folytatódik a Balaton-felvidék történelmi romjainak közelében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

programajánló

veszprém

balaton-felvidék