Színpompás légi akrobaták lepték el a kertet: fotókon is szívesen pózolnak

HelloVidék   
  Megosztom
Színpompás légi akrobaták lepték el a kertet: fotókon is szívesen pózolnak

Nem sokkal a zöldszárnyú arafiókák bemutatása után a Debreceni Állatkert a sárga-kék arák háza tájáról is örömhírrel szolgálhat, miután a napokban két egészséges utód bújt elő a biztonságot nyújtó odúból, ahol szüleik nevelték őket az elmúlt mintegy három és fél hónapban. A papagájsoron már megtekinthető fiókákkal együtt immár 15 egyedet számlál az intézmény jelenlegi, valaha volt legnépesebb arapapagáj-állománya.

A Dél- és Közép-Amerika esőerdőiben és szavannáin őshonos sárga-kék ara (Ara ararauna) rokonaihoz mérten is impozáns küllemű, köszönhetően nagy termetének és összetéveszthetetlen színezetének. Igen értelmes és jól tanítható, ugyanakkor rendkívül érzékeny, sok gondoskodást és játékot igénylő faj – erről a Debreceni Állatkert látogatói testközelből is meggyőződhetnek az arák napközbeni rendszeres tréningje vagy a pénteki Esti séták során.

A fajt a természetben élőhelyének pusztulása és a nagymértékű illegális kereskedelem egyaránt veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján és a washingtoni egyezmény (CITES) II. mellékletében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

arapapagájok

légi akrobaták

papagáj

madárröpde

debrecen

debreceni nagyerdő