Szomjazni biztosan nem fogunk: sörfesztivál nyitja meg kapuit a karneváli héten

HelloVidék   
  Megosztom
Szomjazni biztosan nem fogunk: sörfesztivál nyitja meg kapuit a karneváli héten

Az elmúlt években a Debreceni Virágkarnevál, illetve az augusztus 20-i ünnepség egyre több kísérőrendezvénnyel gazdagodott. Idén sem lesz másképpen, augusztus 13-én a virágkarneváli programok sokasága gondoskodik a tartalmas és emlékezetes élményekről. Ezek közül az egyik, ami a felnőttek nagy kedvence lett időközben, a Nagyerdő hűs fái alatt helyet kapó rendezvény, a Cseh Sörterasz: augusztus 13. és 21. között várja a szomjas vendégeket a Békás-tónál, ráadásul védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Immár hagyomány, hogy a Karneváli Héten a Nagyerdőn rendezik meg a cseh sörök ünnepét. 2021. augusztus 13-22. között újra várja az érdeklődő családokat és a turistákat a Cseh Sörkert.

Tíz éve jött, látott és meggyőzött szinte mindenkit Debrecenben a cseh sör. Azóta sok minden változott, de egy nem: a cseh sör. A sörkészítésnél a legfontosabb az állandóság. A kiváló alapanyagok (víz, árpamaláta, komló) mellett a hagyományos technológia minden lépésének betartása garantálja az állandó minőséget. Ebben nem ismernek megalkuvást több mint ezer éve.

A csehek az első írásos említés szerint 930 óta főznek sört. Az 1700-as évek vége felé már több mint 1000 sörfőzde adta a mindennapi szomjoltót a cseheknek. Nekik köszönhető a világ legnépszerűbb sörfajtája is: Plzenben 1842-től kezdték el szűrni a sört. A pilzeni típusú szűrt sör megjelenése után terjedtek el az üvegkorsók: előtte nem igazán volt miért nézegetni a sör színét. A sörözőbe járás Csehországban ma is a mindennapi kapcsolattartás leggyakoribb formája.

Kortól és nemtől függetlenül gyakorolják real time-ban, face to face, beer to beer: szóval ez egy személyes dolog. Amúgy a cseh sörben van még egy láthatatlan összetevő is: az életszeretet elixírje. Hrabal, a cseh sör mellett ücsörögve jött rá: „Édesjóistenem, ez az élet mégiscsak bolondulásig gyönyörű!” A Cseh Sörterasz VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NÉLKÜL látogatható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

cseh sörterasz

sörfesztivál

nagyerdő

virágkarnevál

karneváli hét

hajdú-bihar megye

rendezvénysorozat