El sem hisszük, mekkora mázlijuk volt: két gigaharcsát is kifogtak egy órán belül

HelloVidék   
  Megosztom
El sem hisszük, mekkora mázlijuk volt: két gigaharcsát is kifogtak egy órán belül

Tüzes Attila rendszeresen jár harcsázni a Lőkösházi kavicsbánya-tóra, vasárnap egyik ismerősével, Skorka Árpáddal indultak el horgászni. Már dél körül a tavon voltak, és próbálkoztak, de egy kisebb halat leszámítva nem volt sikerük. Aztán mégis hozzájuk a pártolt a szerencse, nem is akármilyen: két, közel kétméteres harcsát akasztott kuttyogatás közben egy óra leforgása alatt a Lőkösházi kavicsbánya-tavon vasárnap.

Ennek a tónak a sajátossága, hogy nagyon nehéz harcsát fogni nappal, inkább éjszaka aktívabbak. Tavaly sikerült négyet fognom nappal, de azóta semmi, pedig ez már körülbelül a negyvenedik alkalom volt

– jellemezte a vizet a Pecaverzumnak Attila, aki jelezte is barátjának, ahogy kezdett beesteledni, hogy menjenek ki, frissítsenek egyet.

Nem sokkal később, ahogy visszamentünk, kezdődött a buli. A cimborám lőtt egyet nadállyal, a bot pedig azonnal karikába állt. Neki még nem volt igazán nagy hala, így egyből kérdeztem tőle, hogy meglesz-e a rekord. Azt tudni kell erről a vízről, hogy az átlag vízmélység 12 méter, de vannak a tónak 21 méteres pontjai is. Mi körülbelül 15 méteres vízben próbálkoztunk, és négy méteren húztuk a nadálycsokrot. Mindössze tíz perc volt a fárasztás, leginkább lefelé próbált törni, és húzta a csónakot. Nem emeltük be, hanem elindultunk vele szépen kifelé, de sajnos a fényképek nem sikerültek

– indokolta, hogy miért nem tudott fotót is küldeni a 183 centis halról.

Van viszont a fényképek helyett videó, ugyanis alig telt el tíz perc, mikor visszaértek a partról, már jött is a következő kapás, még kilenc óra előtt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászás

tüzes attila

skorka árpád

kőkösháza

kavicsbánya-tó

horgászok

kuttyogatás