El sem hisszük, mekkora mázlijuk volt: két gigaharcsát is kifogtak egy órán belül

HelloVidék   
  Megosztom
El sem hisszük, mekkora mázlijuk volt: két gigaharcsát is kifogtak egy órán belül

Tüzes Attila rendszeresen jár harcsázni a Lőkösházi kavicsbánya-tóra, vasárnap egyik ismerősével, Skorka Árpáddal indultak el horgászni. Már dél körül a tavon voltak, és próbálkoztak, de egy kisebb halat leszámítva nem volt sikerük. Aztán mégis hozzájuk a pártolt a szerencse, nem is akármilyen: két, közel kétméteres harcsát akasztott kuttyogatás közben egy óra leforgása alatt a Lőkösházi kavicsbánya-tavon vasárnap.

Ennek a tónak a sajátossága, hogy nagyon nehéz harcsát fogni nappal, inkább éjszaka aktívabbak. Tavaly sikerült négyet fognom nappal, de azóta semmi, pedig ez már körülbelül a negyvenedik alkalom volt

– jellemezte a vizet a Pecaverzumnak Attila, aki jelezte is barátjának, ahogy kezdett beesteledni, hogy menjenek ki, frissítsenek egyet.

Nem sokkal később, ahogy visszamentünk, kezdődött a buli. A cimborám lőtt egyet nadállyal, a bot pedig azonnal karikába állt. Neki még nem volt igazán nagy hala, így egyből kérdeztem tőle, hogy meglesz-e a rekord. Azt tudni kell erről a vízről, hogy az átlag vízmélység 12 méter, de vannak a tónak 21 méteres pontjai is. Mi körülbelül 15 méteres vízben próbálkoztunk, és négy méteren húztuk a nadálycsokrot. Mindössze tíz perc volt a fárasztás, leginkább lefelé próbált törni, és húzta a csónakot. Nem emeltük be, hanem elindultunk vele szépen kifelé, de sajnos a fényképek nem sikerültek

– indokolta, hogy miért nem tudott fotót is küldeni a 183 centis halról.

Van viszont a fényképek helyett videó, ugyanis alig telt el tíz perc, mikor visszaértek a partról, már jött is a következő kapás, még kilenc óra előtt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászás

tüzes attila

skorka árpád

kőkösháza

kavicsbánya-tó

horgászok

kuttyogatás