Tűzijátékok és vidéki karneválok: ma nem csak Budapesten lesz élet

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Tűzijátékok és vidéki karneválok: ma nem csak Budapesten lesz élet

Országszerte ünnepségeket, kenyérszentelést, tűzijátékot tartanak ma, az államalapítás ünnepén, Szent István napja alkalmából. Vidéki programajánlónk következik!

Országszerte sok településen tartanak ünnepi megemlékezéseket, szentmisét, kenyérünnepet Szent István napja alkalmából. Debrecenben idén is a hagyományos virágkarnevállal ünnepelnek. Szolnokon is lesz légi parádé, továbbá tűzijáték, harcászati bemutató és tiszai hajós, fáklyás felvonulás.

A Balatonon is lesz élet

Idén augusztus 20-án 27 balatoni településen festik meg az eget tűzijátékok Szent István napján, az Államalapítás ünnepén. A HelloVidék listájában szerepel olyan balatoni rendezvény is, ahol nem az ünnep estéjén durrannak a rakéták, illetve olyan fürdőhely, ahol nem a hagyományos tűzijáték, hanem fényjáték, lángshow, vagy épp lézer show emeli a hangulatot.

Ilyen lesz az augusztus huszadika Debrecenben

Debrecen városa 1966 óta a nemzetközi hírű Virágkarnevállal készül Szent István király és az új kenyér ünnepére. A város vitathatatlanul legnagyobb rendezvénye minden évben óriási tömegeket vonz, 2012-ben pedig ismét megkapta a kiváló minősítésű fesztivál címet a Magyar Fesztivál Szövetség tagjaként.

Idén 14 virágkompozíció lesz látható a Debreceni Virágkarneválon. A virágkocsikat 20-án a Nagyerdei körúton kiállítva láthatja a közönség, este pedig különleges fénytechnikával megvilágítva tekinthetik meg azokat. Augusztus 21-én és 22-én a Kossuth téren és a Piac utcán lesznek láthatók a virágkocsik. Koncertek, programtábla itt.

Székesfehérvári Királyi Napok

A Koronázási Ünnepi Játékok a belvárosba hamisítatlan középkori hangulatot varázsol majd augusztus 20-22. között középkori piaccal, régizenei együttesek muzsikájával, hagyományőrző bemutatókkal és a királyi óriásbábokkal. Több koncertet is rendeznek a Székesfehérvári Királyi Napok idején: az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mellett lesz Best of Geszti és István, a király koncert is az egykori koronázó városban. Az idei nyár rendhagyó lesz a Koronázási Szertartásjátékok történetében is. A járvány miatt új bemutató nem született, a nézők a Bartók Béla téren három estén át három korábbi szertartásjáték előadást tekinthetnek meg.

Soproni koncertözön

Nagyszabású, ingyenes könnyűzenei programsorozat a soproni népszavazás 100. évfordulója alkalmából. Péntek este a Hoffersuli, a Paddy and the Rats és az Anna and the Barbies, szombaton a Firkin, a The Carbonfools és a Brains, vasárnap pedig a Flört Band, a Blahalouisiana és a Halott Pénz lépnek fel.

Koncertekkel, utcabállal ünneplik az államalapítást Szegeden

Augusztus 20-án a délelőtti ünnepi programok és a koszorúzás után lesz idő végiglátogatni a borászokat és a kereskedőket az esti nagykoncertek és a tűzijáték előtt. Először a szegedi Tha Shudras áll színpadra 17 órakor, őket követi Király Viktor élő koncertje 19.15-től. Nagyjából este háromnegyed 9-kor lesz vége a műsornak, ekkor már érdemes lesz elindulni az ideiglenesen lezárt rakpartra, ahonnan mintegy negyed órás ünnepi tűzijátékban gyönyörködhetnek majd a kilátogatók.
Az égi parádé után a Széchenyi téren Útközband-utcabállal folytatódnak az esti programok – a borászok és a vendéglátósok is visszavárják a vendégeket. Részletek itt.

Hírös Hét Fesztivál Kecskeméten (Augusztus 20-29.)

Kiscsillag, Kollányi Zsuzsi & Ritmo akusztik, Zséda, Blahalousiana, Irie Maffia és még sokan mások. Ünnepi lézershow is lesz. Programok itt.

Szent István-napi ünnepség Szolnokon

Légi parádé, kenyérszentelés, tűzijáték, harcászati bemutató és tiszai hajós, fáklyás felvonulás is szerepel az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepség szolnoki programjában. A rendezvényt három helyszínen, a Tiszai hajósok terén, a Tisza-parkban és a Tisza-parton tartják meg. Péntek délelőtt a Szolnoki Belvárosi Szentháromság templomban ünnepi szentmise lesz, majd kenyérszentelés következik a templom előtti téren. A Kárpát-medence kenyerét, a hagyományoknak megfelelően, szétosztják a látogatók között. Délután légiparádét láthatnak zenei aláfestés mellett a Tisza fölött az érdeklődők, akiket idén is a Szolnokon állomásozó két nagy katonai repülőalakulat fog szórakoztatni. Este pedig tűzijáték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

augusztus 20

szent istván

tűzijáték