Óriási mázlijuk volt: fotókon és videón mutatjuk a 2 méteresnél nagyobb gigafogást

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási mázlijuk volt: fotókon és videón mutatjuk a 2 méteresnél nagyobb gigafogást

Szerdán 12 órakor kezdődött, és vasárnap reggel 8-kor ért véget a palotási harcsafogó verseny a Nógrád megyei település víztározójánál. A verseny rekordfogásával Komáromi Tibor és fia büszkélkedhet: egy 220 centiméter hosszú, 84 kilogramm súlyú harcsát húztak a partra.

Szerdán 12 órakor kezdődött, és vasárnap reggel 8-kor ért véget a palotási harcsafogó verseny a Nógrád megyei település víztározójánál. Összesen 114 harcsát fogtak ki, 418,51 kilogramm összsúllyal, írta Facebook oldalán a Palotási Víztározó – Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület.

A halak átlagsúlya 3,7, a legnagyobb kifogott halé 84, a legkisebbé 0,1 kilogramm volt. Az első 23 órában pedig nem kisebb meglepetés érte az egyik versenyzőt, mint hogy általuk megszületett a verseny legnagyobb fogása, gigászi, 84 kilós harcsát húztak a partra ketten.

A 84 kilósat a tóban fogott dévérrel csalták horogra, vízfelszíni harcsázó csővel. Sokan alkalmazzák ezt a módszert, és szépen jönnek is a harcsák a víz felszínéről. Persze, akik fenéken horgásznak, azok sem eredménytelenek, eddig már több 20 kiló feletti példány is jelentkezett

– nyilatkozta a Pecaverzumnak Komáromi Tibor.

Videón is megtekinthető ahogy a mérlegelés és fotózkodás után a hobbihorgász visszaengedi a halat a víztározóba.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

fogás

harcsa

gigahal

palotási víztározó

harcsafogó verseny

gigaharcsa