Elstartolt a négyesfogathajtó Eb: magyar versenyzők díjhajtásával kezdődött a verseny

MTI   
  Megosztom
Elstartolt a négyesfogathajtó Eb: magyar versenyzők díjhajtásával kezdődött a verseny

Három hazai versenyző díjhajtásával kezdetét vette a Kincsem Parkban a vasárnapig tartó négyesfogathajtó Európa-bajnokság.

Elsőként, 10 órakor, a napsütéses, kora őszi időben Vida József hajtott a díjhajtó négyszögbe. A fogatban lévő lovak idomítottságáról, hajlékonyságáról, a négy ló együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról számot adó első számban a zsűri 68,82 hibapontra értékelte az első tízperces programot. Az utána következő Szakács Róbert és Papp János egyaránt megelőzte honfitársát.

A szerdai sorsolás alapján a kontinensviadal első versenynapján még további négy magyar kezdi meg a szereplését ifj. Galbács Ferenc, a csapattag ifj. Dobrovitz József, továbbá Galbács Ferenc és Váczi István révén. A másik két, csapatversenyben is érdekelt magyar hajtó, a 2004-ben vb-aranyérmes Dobrovitz József és a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán pénteken mutatja be díjhajtását.

A 12., jubileumi Eb - az elsőt éppen 50 éve ugyancsak Budapesten rendezték - állatorvosi vizsgálatán a 215 résztvevő lóból egy külföldit zárt ki a zsűri. Az Eb-n csütörtökön és pénteken a díjhajtást rendezik, szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a verseny. A program minden nap 10 órakor kezdődik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogat verseny

fogathajtás

fogathajtó verseny

négyesfogathajtó európa-bajnokság