Elstartolt a négyesfogathajtó Eb: magyar versenyzők díjhajtásával kezdődött a verseny

MTI   
  Megosztom
Elstartolt a négyesfogathajtó Eb: magyar versenyzők díjhajtásával kezdődött a verseny

Három hazai versenyző díjhajtásával kezdetét vette a Kincsem Parkban a vasárnapig tartó négyesfogathajtó Európa-bajnokság.

Elsőként, 10 órakor, a napsütéses, kora őszi időben Vida József hajtott a díjhajtó négyszögbe. A fogatban lévő lovak idomítottságáról, hajlékonyságáról, a négy ló együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról számot adó első számban a zsűri 68,82 hibapontra értékelte az első tízperces programot. Az utána következő Szakács Róbert és Papp János egyaránt megelőzte honfitársát.

A szerdai sorsolás alapján a kontinensviadal első versenynapján még további négy magyar kezdi meg a szereplését ifj. Galbács Ferenc, a csapattag ifj. Dobrovitz József, továbbá Galbács Ferenc és Váczi István révén. A másik két, csapatversenyben is érdekelt magyar hajtó, a 2004-ben vb-aranyérmes Dobrovitz József és a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán pénteken mutatja be díjhajtását.

A 12., jubileumi Eb - az elsőt éppen 50 éve ugyancsak Budapesten rendezték - állatorvosi vizsgálatán a 215 résztvevő lóból egy külföldit zárt ki a zsűri. Az Eb-n csütörtökön és pénteken a díjhajtást rendezik, szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a verseny. A program minden nap 10 órakor kezdődik.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogat verseny

fogathajtás

fogathajtó verseny

négyesfogathajtó európa-bajnokság