Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál (x)

MTI   
  Megosztom
Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál (x)

Egy fesztivál, ahol a művészet és a játék segítségével kerülhetünk közelebb a természethez.

A 2021. szeptember 10-12. között hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál kiemelt témája az „Érzékeny bolygó”, ami egyúttal egy különleges vándorkiállítás címe is. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott szabadtéri kiállítás a vizet, mint legértékesebb természeti kincsünket mutatja be és a fesztivállal egyidőben debütál Gödöllő főterén.

A fesztivál hagyományos kísérőrendezvénye a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemle, ahol összesen 9 kategóriában versenyeznek a világ 98 országából nevezett alkotások. A legjobbakat a látogatók is ingyenesen megtekinthetik, hiszen három napon keresztül 4 vetítési helyszínen futnak a filmek. Központi szerepet kap a „David Attenborough világa” névre keresztelt blokk, amivel a kiváló természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.

A Trash Art Magyarország évek óta a fesztivál egyik legsikeresebb programja. A hulladékból készült szobrok száma – közel 40 – az eddigi legtöbb, amit Gödöllőn láthatott a nagyközönség, témájuk ezúttal Magyarország nagyvadjai.

A fotókiállítások is állandó elemei a háromnapos eseménysorozatnak. A Varázslatos Magyarország 2021 fotókiállítás hazánk legjobb természetfotósainak munkáit mutatja be, míg az Ember és Természet diák fotópályázaton a következő fotós generáció ígéretes tehetségeit ismerheti meg a közönség.

A gyerekek több új, ismeretterjesztő, szemléletformáló programon is részt vehetnek. Többek között rájuk vár a KOPÓ nyomkereső applikáció, a 360 fokos filmnézés, a Klímasátor, az őszi Bioblitz, ami egy 24 órás fajleltár; az Érezd a vadont! kalandpark; a kezes-lábas játszóház, amelynek központi eleme a kerékpár és a PET Kupa Műanyag Műhelye, a MÜMÜ, ahol új életet kapnak a kidobott tárgyak.

A fesztiválon hagyományosan a pénteki nap a diákoké, ilyenkor helyi és környékbeli iskolákból érkeznek osztályok, hogy a szakmai kiállítók programjain részt vehessenek. Ezen a napon, délelőtt 9.00-tól a Zöldforgó Élménynapon is kipróbálhatják magukat a gyerekek, amelynek része 10.00-tól az Alma Együttes koncertje. Míg 11.30-tól Gryllus Vilmos zenél a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – Vadonleső sátor előtt.

A hétvége a családoké, amikor a programkavalkádot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki.

A fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol hazánk 10 nemzeti parkja mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és programjait.

További információ: www.godollofilmfest.com

Programfüzet: https://www.godollofilmfest.com/hu/filmszemle-2021#an-n3666

(x)

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fesztivál

kiállítás

gödöllő filmfesztivál

környezetvédelem

természetvédelem