Kettesfogathajtó-vb: három magyar is bekerült a legjobb ötbe az első napon

MTI   
  Megosztom
Kettesfogathajtó-vb: három magyar is bekerült a legjobb ötbe az első napon

A díjhajtás első napja után a címvédő Hölle Martin vezet a hollandiai Kronenbergben zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A verseny honlapja szerint az ötszörös világbajnok Hölle esélyeshez méltóan szerepelt csütörtökön, és 38,99 hibapontos hajtással kezdett. A második helyen a francia Franck Grimonprez áll, harmadik a szintén világbajnok Osztertág Kristóf, az ötödik pedig Farkas József.

Hollandiában 22 nemzetből száz egyéni induló és 18 csapat áll rajthoz, az első napon 49 induló mutatkozott be, pénteken, a díjhajtás második napján 51 fogathajtó szerepel majd. A csapatversenybe magyar részről Hölle és Osztertág mellett a kétszeres világbajnok ifj. Dobrovitz József eredménye számít bele, utóbbira is pénteken kerül sor.

A magyar csapat azzal a céllal vágott neki a világbajnokságnak, hogy folytassa a 2013 óta tartó sikersorozatot, mivel az elmúlt négy vb-n mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben még Lázár Vilmos, a magyar szövetség jelenlegi elnöke diadalmaskodott, 2017-ben és legutóbb, 2019-ben pedig Hölle Martin.

A szokásoknak megfelelően szombaton a maraton-, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik.

Az állás az első nap után:

1. Hölle Martin 38,99 hibapont

2. Franck Grimonprez (francia) 43,92

3. Osztertág Kristóf 45,71

...5. Farkas József 53,51

...11. Tóth Andrea 57,57

...14. Ifj. Nagy Tibor 58,77

...17. Szabó Roland 60,37

...27. Gergely János 63,36

...43. Ifj. Fekete György 70,09

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hölle martin

osztertág kristüf

tóth andrea

ifj. nagy tibor

szabó roland

gergely jános

ifj. fekete györgy