Duplán örülhet a válogatott: egyéniben és csapatban is aranyérmet szereztek

HelloVidék   
  Megosztom
Duplán örülhet a válogatott: egyéniben és csapatban is aranyérmet szereztek

Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat – ifj. Fekete Györggyel és ifj. Dobrovitz Józseffel kiegészülve – megvédte címét a hollandiai Kronenbergben rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon. Hölle és a válogatott sikerével sorozatban ötödször mind a két aranyérem Magyarországé lett.

Hollandiában 22 nemzetből száz egyéni induló és 18 csapat állt rajthoz a kettesfogathajtó világbajnokságon. Az első napon 49 induló mutatkozott be, pénteken, a díjhajtás második napján 51 fogathajtó szerepelt, a csapatversenybe magyar részről Hölle és Osztertág mellett a kétszeres világbajnok ifj. Dobrovitz József eredménye számított bele.

A címvédő a díjhajtást megnyerte, majd a maratonhajtás után is vezetett, és éllovas pozícióját az akadályhajtásban is meg tudta őrizni. Az utolsó napon két verőhibája és némi időtúllépése volt, de így is az élen maradt, elsősorban azért, mert a szombaton még második német Sandro Koalick elrontotta az akadályhajtást, és a negyedik helyre csúszott vissza, írja a szon.hu.

A csapat húzóembere ifj. Fekete György, a Nyírbátori Lovas Egyesület kiválósága volt, aki a szombati maratonhajtáson márodik volt, az akadályhajtást viszont megnyert 0,92 hibaponttal, a második pedig ifj. Nagy Tibor lett 1,52-vel. Utóbbi eredménye csak az egyéni versenyben számított.

Összesítésben Hölle mögött a második helyen a francia Franck Grimonprez, a harmadikon pedig a német Anna Sandmann végzett, ifjabb Fekete tizenharmadik volt. Csapatban a magyarok mellett a németek és a hollandok zártak még dobogós pozícióban. A vb-re 22 ország száz fogathajtója nevezett, a csapatversenyben pedig 18 válogatott volt érdekelt.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fogathajtás

díjhajtás

hölle martin

aranyérem

kettősfogat-hajtás

világbajnokság

hollandia