Örökségnapi sétákra várnak vidéken is: nem fogsz unatkozni ebben a parkban

HelloVidék   
  Megosztom
Örökségnapi sétákra várnak vidéken is: nem fogsz unatkozni ebben a parkban

Az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja a néhány éve megkezdett hagyományát folytatva idén is csatlakozik az Európai Kulturális Örökség Napjai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy elősegítse építészeti, régészeti és természeti örökségünk bemutatását. A kezdeményezés értelmében a vidámparki, illetve az állatkerti bejárattól 13:00-kor induló sétákon való részvétel díjmentes belépéssel biztosított, azonban 20 fős maximális létszámhoz, valamint előzetes, online jelentkezéshez kötött, amely az alább linkelt űrlap kitöltésével lehetséges. A regisztráció határideje szeptember 17. (péntek) 12:00.

Az örökségnapok keretében az intézmény két történetiség-központú szakvezetéssel készül a szeptember 18-19-i hétvégére. Az érdeklődők szombaton a Vidámpark ipartörténeti emlékeivel, vasárnap pedig állatkert-történeti érdekességekkel ismerkedhetnek meg.

A kezdeményezés értelmében a vidámparki, illetve az állatkerti bejárattól 13:00-kor induló sétákon való részvétel díjmentes belépéssel biztosított, azonban 20 fős maximális létszámhoz, valamint előzetes, online jelentkezéshez kötött, amely az alább linkelt űrlap kitöltésével lehetséges. A regisztráció határideje szeptember 17. (péntek) 12:00.

Regisztráció a szombat 14:30-i vidámparki szakvezetésre: http://bit.ly/vidamparkiseta2021

Regisztráció a vasárnap 13:00-i állatkerti szakvezetésre: http://bit.ly/allatkertiseta2021

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

állatkert

debreceni állatkert

nagyerdei kultúrpark

séta

európai kulturális örökség napjai