Ledobták a cukiságbombát: újabb csemetékkel bővült a Jászberényi Állat- és Növénykertben

HelloVidék   
  Megosztom
Ledobták a cukiságbombát: újabb csemetékkel bővült a Jászberényi Állat- és Növénykertben

A Jászberényi Állat- és Növénykert idén is csatlakozott a Nemzetközi Vöröspanda Naphoz, melyet szombaton tartottak a gyűjteményben. E jeles alkalomból sajtónyilvános eseményen mutatták be az állatkert új jövevényeit, a nyáron született kispandákat - számolt be róla a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, az állatkert 2014. júniusa óta büszkélkedhet vörös macskamedvékkel, ekkor érkezett a két nőstény, Svea és Lea Norvégiából Jászberénybe. Ezt követően három évvel később egy belgiumi állatcserével jött az akkor egy éves hím, Shifu. Leával rövid idő alatt egymásra találtak. Szerelmük gyümölcséből 2018-ban két hím kispanda, két évvel később pedig egy nőstény utód született.

Az állatkert ebben az évben sem maradt kölykök nélkül, Lea július 2-án két kispandát hozott a világra. A kölykök harmadik állatorvosi vizsgálatát a Nemzetközi Vöröspanda Napon végezték el az állatorvosok, Dr. Bakonyi László és Dr. Venczel Edit. Ennek során a kicsik egyedi azonosítót kaptak, valamint nemükre is fény derült, mindketten hímek. Sano Ago háromszázhatvan gramm, míg Sano Kali testtömege ötszáznyolcvan gramm volt a mérlegeléskor

- emelte ki a portál.

A Himalájában körülbelül 2500 méter tengerszint feletti magasságon őshonos állatok a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet a kispandák életterének jelentős zsugorodására, a faj védelmének fontosságára.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jászberény

vöröspanda

állatorvos

jászberényi állatkert