Ledobták a cukiságbombát: újabb csemetékkel bővült a Jászberényi Állat- és Növénykertben

HelloVidék   
  Megosztom
Ledobták a cukiságbombát: újabb csemetékkel bővült a Jászberényi Állat- és Növénykertben

A Jászberényi Állat- és Növénykert idén is csatlakozott a Nemzetközi Vöröspanda Naphoz, melyet szombaton tartottak a gyűjteményben. E jeles alkalomból sajtónyilvános eseményen mutatták be az állatkert új jövevényeit, a nyáron született kispandákat - számolt be róla a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, az állatkert 2014. júniusa óta büszkélkedhet vörös macskamedvékkel, ekkor érkezett a két nőstény, Svea és Lea Norvégiából Jászberénybe. Ezt követően három évvel később egy belgiumi állatcserével jött az akkor egy éves hím, Shifu. Leával rövid idő alatt egymásra találtak. Szerelmük gyümölcséből 2018-ban két hím kispanda, két évvel később pedig egy nőstény utód született.

Az állatkert ebben az évben sem maradt kölykök nélkül, Lea július 2-án két kispandát hozott a világra. A kölykök harmadik állatorvosi vizsgálatát a Nemzetközi Vöröspanda Napon végezték el az állatorvosok, Dr. Bakonyi László és Dr. Venczel Edit. Ennek során a kicsik egyedi azonosítót kaptak, valamint nemükre is fény derült, mindketten hímek. Sano Ago háromszázhatvan gramm, míg Sano Kali testtömege ötszáznyolcvan gramm volt a mérlegeléskor

- emelte ki a portál.

A Himalájában körülbelül 2500 méter tengerszint feletti magasságon őshonos állatok a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet a kispandák életterének jelentős zsugorodására, a faj védelmének fontosságára.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jászberény

vöröspanda

állatorvos

jászberényi állatkert