Fény derül a titokra: te is megnézheted, mit rejtenek a magyar erőművek

MTI   
  Megosztom
Fény derül a titokra: te is megnézheted, mit rejtenek a magyar erőművek

A tavalyi kényszerszünet után jön a 2021-es Erőművek Éjszakája, idén október 8-án rendezik meg az ország legnagyobb energiaipari rendezvényét. A mai naptól lehet regisztrálni a programban meghirdetett helyszínekre, többek között a Dunamenti Erőműbe, a Mátrai Erőműbe vagy a Kelenföldi Erőműbe is ellátogathatnak a résztvevők - írja az esemény szervezője, a MEKH közleményében.

Az első Erőművek Éjszakája 2019-ben csaknem 4000 látogatót vonzott: országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű, illetve távhőt előállító fűtőmű és tematikus látogatóközpont várta az érdeklődőket. Az Erőművek Éjszakájának fő szervezője idén is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, amelynek célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

Az ország legnagyobb erőművei az idei eseményhez is csatlakoztak, így az érdeklődők a Paksi Atomerőműbe, a Mátrai, a Kopaszi-gát szomszédságában elhelyezkedő Kelenföldi vagy a százhalombattai Dunamenti Erőműbe is ellátogathatnak, ahol érdekes programokkal várják a látogatókat.

Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Ezen a napon betekinthetünk az energetika érdekes világába, és megtudhatjuk, hogy kik, milyen eszközökkel, milyen forrásokból és hogyan állítják elő a mindennapjainkhoz szükséges energiát. Ha megismerjük ezeket a folyamatokat, akkor remélhetőleg az energiafelhasználásuk is sokkal tudatosabbá és takarékosabbá válik, amivel a környezetünk védelméért is sokat tehetünk

– hangsúlyozta Horváth Péter János, a MEKH elnöke, aki azt is elmondta, hogy a fenntarthatóság, az energiahatékonyság, a tudatos energiafelhasználás és az energiatakarékosság olyan témák, amelyek a hivatal számára is megkerülhetetlenek.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre szeptember 20-tól lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon.

Címlapfotó: MTI/Bruzák Noémi

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erőművek éjszakája

paks

paksi atomerőmű