Fény derül a titokra: te is megnézheted, mit rejtenek a magyar erőművek

MTI   
  Megosztom
Fény derül a titokra: te is megnézheted, mit rejtenek a magyar erőművek

A tavalyi kényszerszünet után jön a 2021-es Erőművek Éjszakája, idén október 8-án rendezik meg az ország legnagyobb energiaipari rendezvényét. A mai naptól lehet regisztrálni a programban meghirdetett helyszínekre, többek között a Dunamenti Erőműbe, a Mátrai Erőműbe vagy a Kelenföldi Erőműbe is ellátogathatnak a résztvevők - írja az esemény szervezője, a MEKH közleményében.

Az első Erőművek Éjszakája 2019-ben csaknem 4000 látogatót vonzott: országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű, illetve távhőt előállító fűtőmű és tematikus látogatóközpont várta az érdeklődőket. Az Erőművek Éjszakájának fő szervezője idén is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, amelynek célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

Az ország legnagyobb erőművei az idei eseményhez is csatlakoztak, így az érdeklődők a Paksi Atomerőműbe, a Mátrai, a Kopaszi-gát szomszédságában elhelyezkedő Kelenföldi vagy a százhalombattai Dunamenti Erőműbe is ellátogathatnak, ahol érdekes programokkal várják a látogatókat.

Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Ezen a napon betekinthetünk az energetika érdekes világába, és megtudhatjuk, hogy kik, milyen eszközökkel, milyen forrásokból és hogyan állítják elő a mindennapjainkhoz szükséges energiát. Ha megismerjük ezeket a folyamatokat, akkor remélhetőleg az energiafelhasználásuk is sokkal tudatosabbá és takarékosabbá válik, amivel a környezetünk védelméért is sokat tehetünk

– hangsúlyozta Horváth Péter János, a MEKH elnöke, aki azt is elmondta, hogy a fenntarthatóság, az energiahatékonyság, a tudatos energiafelhasználás és az energiatakarékosság olyan témák, amelyek a hivatal számára is megkerülhetetlenek.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre szeptember 20-tól lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon.

Címlapfotó: MTI/Bruzák Noémi

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erőművek éjszakája

paks

paksi atomerőmű