Eszméletlen cukiság született a vidéki állatkertben: eszedbe jut róla a leopárd?

HelloVidék   
  Megosztom
Eszméletlen cukiság született a vidéki állatkertben: eszedbe jut róla a leopárd?

A Debreceni Állatkert újabb egzotikus hüllőfaj háza tájáról számolhat be örömhírről, miután immár öt egészséges utóddal gyarapodott leopárdgekkó-állományuk. Az egyelőre ismeretlen nemű és a kulisszák mögött nevelkedő apróságok közül az első mintegy hat hete kelt ki tojásából, társai azóta folyamatosan követik, és még további két tojás található az intézmény keltetőjében.

A leopárdgekkó (Eublepharis macularius) Kelet-Irántól egészen Északnyugat-Indiáig elterülő sziklás-félsivatagos vidékeken őshonos. A nappali forróság elől sziklarepedésekbe vagy kövek alá húzódik, a táplálékát képező kisebb ízeltlábúakra éjszaka vadászik kiváló látására, szaglására és hallására hagyatkozva; prédáját emberi gondozásban is szereti ő maga elejteni.

A természetben laza csoportokat alkot, azokban viszont csak egy-egy hím lehet, mivel az ő találkozásuk akár élethalálharcot is eredményezhet. Könnyű tartásának és látványos párducmintázatának köszönhetően kedvelt hobbiállat, tenyésztése nyomán pedig mára számtalan színváltozata alakult ki.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

leopárdgekkó

debreceni állatkert

debrecen

nagyerdei kultúrpark

állat

állatfaj