Várják a gyógynövények szerelmeseit: a népi gyógyászatról tanulhatunk a hétvégén

MTI   
  Megosztom
Várják a gyógynövények szerelmeseit: a népi gyógyászatról tanulhatunk a hétvégén

A népi gyógyászatnak és a gyógynövényeknek szenteli a Hagyományok Háza szeptember utolsó vasárnapját: az Ezerjófű - egy nap a népi gyógyászat jegyében című programon előadások, beszélgetések, kiállítás és vásár is várja az érdeklődőket.

Mint az intézmény közleményében felidézik, a népi gyógyászattal foglalkozó előadássorozatot 2016-ban indították el. Idén mindezt beszélgetések, kiállítás, kóstoló és vásár teszi változatossá. Az előadások szünetében a betérők megtekinthetik az e témában szervezett kiállítást, kóstolón vehetnek részt a gyógynövényekből készült finomságokból, kérdéseikre szakemberektől kaphatnak választ és megismerkedhetnek a gyógynövények hagyományos felhasználási módjaival.

Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egészségtudatosság, a betegségek megelőzését és kezelését célzó életmódváltás szükségessége, az önellátásra való törekvés, a népi gyógymódok és a hagyományos orvoslásban felhasznált természetes anyagok alkalmazása az öngyógyításban és a modern orvoslásban. Ezt a célt szolgálja az Ezerjófű - egy nap a népi gyógyászat jegyében című program is

- mutatnak rá az ajánlóban.

Mint írják, a gyógynövény szó hallatán a legtöbb embernek a teák jutnak eszébe. Kétségkívül ez a leggyakoribb és leginkább ismert, ugyanakkor messze nem az egyetlen módja a gyógynövények felhasználásának.

A gyógy- és vadon élő ehető növények a mindennapi táplálkozás részei. Sőt, ínséges időkben fontos alapanyagpótlók is voltak. Emellett festőnövényként, állatgondozáshoz, háztartási szerként és még számos más módon is használták ezeket a hagyományos paraszti kultúrában

- emlékeztetnek a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

népi gyógyászat

gyógynövény

gyógynövények

hagyományok háza

ezerjófű

gyógynövényes receptek