Háromnapos fiesztát rendeznek Villányban: ellepik a borászok a várost

MTI   
  Megosztom
Háromnapos fiesztát rendeznek Villányban: ellepik a borászok a várost

Csaknem harminc borászat mutatkozik be a gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei programokkal tarkított, hagyományos dél-baranyai őszi borfesztiválon, az idén három napon át zajló Villányi Vörösbor Napokon október 1. és 3. között - közölték a szervezők.

A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál színpadi produkciói október 1-jén, pénteken kezdődnek: mások mellett a Rudan Joe Akusztik, a Republic, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus és a Made in B lép fel. Szombaton a Kelemen Kabátban, a Kowalsky meg a Vega, a Bartók Béla Férfikar, az Oti Voice & BASS, a LivingRoom Akusztik és a Konyha zenekar játszik.

A háromnapos ünnepi hétvégére csaknem harminc borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörösboraival a rendezvénytérre, a pincesoron pedig a régió borai mellett ismét ételkülönlegességek várják a látogatókat, rétesek vagy például házisajtok.

Pénteken a Diófás téren a Villányi Vadásztársaság trófeamustráját és vadpörköltkóstolóját tartják, szombaton napközben a kiállítások, konferenciák és a borakadémia programjai mellett ismét lesz borbarangolás Szársomlyó hegyén, traktoros Ördögárok-túra és a gyerekprogramokból sem lesz hiány. Délután szüreti felvonulás és ünnepélyes hordócsapolás várja a vendégeket.

A Vörösbor Napok zárónapján, vasárnap a villányi Attitude Balettcsoport bemutatója, a Mano Swing gyerekkoncertje és az Operett-Musical Voices "Borban a vígasság" műsora is várja a családokat a Diófás térre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borfesztivál

villány

feszivál

vörösbor napok

szórakozás

védettségi igazolvány

program

október