Riadó a vidéki állatkertben: újabb cukiság pályázik a közönség kegyeire

HelloVidék   
  Megosztom
Riadó a vidéki állatkertben: újabb cukiság pályázik a közönség kegyeire

Évről évre szépen gyarapodik a debreceni intézmény parlagi szamárménese, ahol idén immár a második alkalommal született egészséges utód. Az életerős és kifogástalan étvágyú szürke csődörcsikó szeptember 26-án jött világra bő egy év vemhességet követően, gondozói pedig hagyományukhoz híven a születésnapjára eső névnap szerint keresztelték el, így a Demjén nevet kapta.

Debreceni Állatkert
Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért egészen az alapítás óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adhattak. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat a nagyközönség.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

debrecen

parlagi szamár

parlagi szamárcsikó

állatkert

állatfaj