Ilyen még nem volt: élőben végignézhetünk egy boszorkánypert Zsámbékon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: élőben végignézhetünk egy boszorkánypert Zsámbékon

Óriásbábosok, hagyományőrzők, zenészek és táncosok közreműködésével középkori forgatag várja az érdeklődőket október 16-án Zsámbékon: a zsámbéki művészek és hagyományőrzők által életre hívott különleges programsorozat immáron harmadik alkalommal várja a résztvevőket a Zichy-kastély előtti téren. A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött.

A szervezők közleménye szerint a nagyszínpadon este olyan világzenei formációk lépnek fel, mint az Aurevoir és a Messessippi zenekar (egykori Voodoo Papa), majd a Kontáros együttes tart táncházat.

Az eseményen megelevenedik a zsámbéki múlt és mesevilág az óriásbábok felvonulásakor és lesz boszorkányper is. Újdonság idén a középkori fogadó, melyben a látogatók megszemlélhetik a régi ételek készítési módjait. A programok között lovastorna, fegyvermustra, íjászat és haditorna is szerepel.

Fontosnak tartjuk, hogy ezek a hagyományok újrafogalmazva életre keljenek városunkban, ahol épített környezetünkben velünk él a középkor. Erre a napra íjászok, szörnyek, középkori lovagok és boszorkányok lepik el a várost, az idelátogatók részt vehetnek a játékokban, csapatot alkothatnak, közösen élhetnek meg egy-egy sikert

- idézték a közleményben Russói Tamást, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zsámbék

hagyományőrzés

művészek

fesztivál

óriásbábok

felvonulás

boszorkányper