Ilyen még nem volt: élőben végignézhetünk egy boszorkánypert Zsámbékon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: élőben végignézhetünk egy boszorkánypert Zsámbékon

Óriásbábosok, hagyományőrzők, zenészek és táncosok közreműködésével középkori forgatag várja az érdeklődőket október 16-án Zsámbékon: a zsámbéki művészek és hagyományőrzők által életre hívott különleges programsorozat immáron harmadik alkalommal várja a résztvevőket a Zichy-kastély előtti téren. A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött.

A szervezők közleménye szerint a nagyszínpadon este olyan világzenei formációk lépnek fel, mint az Aurevoir és a Messessippi zenekar (egykori Voodoo Papa), majd a Kontáros együttes tart táncházat.

Az eseményen megelevenedik a zsámbéki múlt és mesevilág az óriásbábok felvonulásakor és lesz boszorkányper is. Újdonság idén a középkori fogadó, melyben a látogatók megszemlélhetik a régi ételek készítési módjait. A programok között lovastorna, fegyvermustra, íjászat és haditorna is szerepel.

Fontosnak tartjuk, hogy ezek a hagyományok újrafogalmazva életre keljenek városunkban, ahol épített környezetünkben velünk él a középkor. Erre a napra íjászok, szörnyek, középkori lovagok és boszorkányok lepik el a várost, az idelátogatók részt vehetnek a játékokban, csapatot alkothatnak, közösen élhetnek meg egy-egy sikert

- idézték a közleményben Russói Tamást, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zsámbék

hagyományőrzés

művészek

fesztivál

óriásbábok

felvonulás

boszorkányper