Ilyen még nem volt: élőben végignézhetünk egy boszorkánypert Zsámbékon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: élőben végignézhetünk egy boszorkánypert Zsámbékon

Óriásbábosok, hagyományőrzők, zenészek és táncosok közreműködésével középkori forgatag várja az érdeklődőket október 16-án Zsámbékon: a zsámbéki művészek és hagyományőrzők által életre hívott különleges programsorozat immáron harmadik alkalommal várja a résztvevőket a Zichy-kastély előtti téren. A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött.

A szervezők közleménye szerint a nagyszínpadon este olyan világzenei formációk lépnek fel, mint az Aurevoir és a Messessippi zenekar (egykori Voodoo Papa), majd a Kontáros együttes tart táncházat.

Az eseményen megelevenedik a zsámbéki múlt és mesevilág az óriásbábok felvonulásakor és lesz boszorkányper is. Újdonság idén a középkori fogadó, melyben a látogatók megszemlélhetik a régi ételek készítési módjait. A programok között lovastorna, fegyvermustra, íjászat és haditorna is szerepel.

Fontosnak tartjuk, hogy ezek a hagyományok újrafogalmazva életre keljenek városunkban, ahol épített környezetünkben velünk él a középkor. Erre a napra íjászok, szörnyek, középkori lovagok és boszorkányok lepik el a várost, az idelátogatók részt vehetnek a játékokban, csapatot alkothatnak, közösen élhetnek meg egy-egy sikert

- idézték a közleményben Russói Tamást, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zsámbék

hagyományőrzés

művészek

fesztivál

óriásbábok

felvonulás

boszorkányper