Újabb jó hír a vidéki pálmaházból: hat új taggal bővült a cuki hüllőcsapat

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb jó hír a vidéki pálmaházból: hat új taggal bővült a cuki hüllőcsapat

Újabb népszerű faj háza tájáról szolgálhat örömhírrel a Debreceni Állatkert, miután az elmúlt hetekben összesen hat egészséges utóddal gyarapodott görögteknős-csapatuk. A Pálmaház kulisszái mögött nevelkedő apróságokkal kapcsolatban érdekesség, hogy hárman az intézmény keltetőjében, hárman pedig természetes úton, az állatok kifutójában látták meg a napvilágot – ez utóbbiak kikelése az alacsonyabb hőmérséklet miatt tovább tartott. Felnőtt társaikkal még pár hétig biztosan találkozhat a nagyközönség az Állatkert és a Vidámpark közti mediterrán átjáróban, mielőtt visszahúzódnak téli pihenőhelyükre.

A Földközi-tenger térségének keleti részén őshonos görög teknős (Testudo hermanni) ligeterdőkben, tengerparti síkságokon és sziklás domboldalakon egyaránt megtalálható. Nappal aktív; reggelente kiadós napfürdőt vesz, majd idejének nagy részét táplálkozással tölti. Főként zöld növényi részeket fogyaszt – vízszükségletét és jórészt azokból fedezi –, de rovarokat és csigákat sem veti meg.

Jelenleg mérsékelten fenyegetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, és bekerült a washingtoni egyezmény (CITES) nemzetközi kereskedelemmel szemben védettséget nyújtó II. mellékletébe is.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

nagyerdő

nagyerdei kultúrpark

görögteknős

teknős

állatfaj