Újabb jó hír a vidéki pálmaházból: hat új taggal bővült a cuki hüllőcsapat

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb jó hír a vidéki pálmaházból: hat új taggal bővült a cuki hüllőcsapat

Újabb népszerű faj háza tájáról szolgálhat örömhírrel a Debreceni Állatkert, miután az elmúlt hetekben összesen hat egészséges utóddal gyarapodott görögteknős-csapatuk. A Pálmaház kulisszái mögött nevelkedő apróságokkal kapcsolatban érdekesség, hogy hárman az intézmény keltetőjében, hárman pedig természetes úton, az állatok kifutójában látták meg a napvilágot – ez utóbbiak kikelése az alacsonyabb hőmérséklet miatt tovább tartott. Felnőtt társaikkal még pár hétig biztosan találkozhat a nagyközönség az Állatkert és a Vidámpark közti mediterrán átjáróban, mielőtt visszahúzódnak téli pihenőhelyükre.

A Földközi-tenger térségének keleti részén őshonos görög teknős (Testudo hermanni) ligeterdőkben, tengerparti síkságokon és sziklás domboldalakon egyaránt megtalálható. Nappal aktív; reggelente kiadós napfürdőt vesz, majd idejének nagy részét táplálkozással tölti. Főként zöld növényi részeket fogyaszt – vízszükségletét és jórészt azokból fedezi –, de rovarokat és csigákat sem veti meg.

Jelenleg mérsékelten fenyegetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, és bekerült a washingtoni egyezmény (CITES) nemzetközi kereskedelemmel szemben védettséget nyújtó II. mellékletébe is.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

nagyerdő

nagyerdei kultúrpark

görögteknős

teknős

állatfaj