Újabb jó hír a vidéki pálmaházból: hat új taggal bővült a cuki hüllőcsapat

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb jó hír a vidéki pálmaházból: hat új taggal bővült a cuki hüllőcsapat

Újabb népszerű faj háza tájáról szolgálhat örömhírrel a Debreceni Állatkert, miután az elmúlt hetekben összesen hat egészséges utóddal gyarapodott görögteknős-csapatuk. A Pálmaház kulisszái mögött nevelkedő apróságokkal kapcsolatban érdekesség, hogy hárman az intézmény keltetőjében, hárman pedig természetes úton, az állatok kifutójában látták meg a napvilágot – ez utóbbiak kikelése az alacsonyabb hőmérséklet miatt tovább tartott. Felnőtt társaikkal még pár hétig biztosan találkozhat a nagyközönség az Állatkert és a Vidámpark közti mediterrán átjáróban, mielőtt visszahúzódnak téli pihenőhelyükre.

A Földközi-tenger térségének keleti részén őshonos görög teknős (Testudo hermanni) ligeterdőkben, tengerparti síkságokon és sziklás domboldalakon egyaránt megtalálható. Nappal aktív; reggelente kiadós napfürdőt vesz, majd idejének nagy részét táplálkozással tölti. Főként zöld növényi részeket fogyaszt – vízszükségletét és jórészt azokból fedezi –, de rovarokat és csigákat sem veti meg.

Jelenleg mérsékelten fenyegetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, és bekerült a washingtoni egyezmény (CITES) nemzetközi kereskedelemmel szemben védettséget nyújtó II. mellékletébe is.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

nagyerdő

nagyerdei kultúrpark

görögteknős

teknős

állatfaj