Újabb ritkaság érkezett vidékre: hófehérben tündököl a csodás pár

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb ritkaság érkezett vidékre: hófehérben tündököl a csodás pár

A Debreceni Állatkert ismét különleges, korábban sosem tartott faj érkezéséről adhat hírt, miután egy Salamon-szigeteki kakadupárt fogadott a Szegedi Vadasparkból. Az új jövevények a kötelező karanténidőszak leteltével elfoglalták röpdéjüket az intézmény papagájsorán, ahol már a látogatók is megtekinthetik őket. E faj térségünkben igazi állatkerti ritkaságnak számít, mivel alig 20 európai intézményben találkozhatunk vele.

A Salamon-szigetek síkvidéki esőerdőiben őshonos Salamon-szigeteki kakadu (Cacatua ducorpsii) átlagosan 30 cm-es testhosszával viszonylag kistermetű kakaduféle. Jellegzetessége a teljesen fehér tollazat és a fejbóbita, amely felmeresztett állapotban hajóvitorlára emlékeztet. A természetben bogyókat, dióféléket és olykor rovarokat fogyaszt. Bár vadon élő állománya egyelőre stabil és népes, a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján és a washingtoni egyezmény (CITES) nemzetközi kereskedelemmel szemben védettséget nyújtó II. mellékletében.

Debreceni Állatkert
Debreceni Állatkert

Az Állatok Világhete alkalmából a Debreceni Állatkert egész héten tematikus programokkal vár: október 10-ig között minden nap 13:00-tól állatkerti, 14:00-tól pedig illatkerti szakvezetésre híva látogatóit, akik a területén pedig számos, a Nagyerdő ihlette versrészletet is olvashatnak sétájuk során. Továbbá köszönetfa is fogadja őket, amelyen minden nap 10:00 és 12:00 között az intézmény munkatársainak segítségével helyezhetik el a Nagyerdőnek szánt rövid köszönőüzeneteiteket.

Címlapkép, fotó: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kakadu

salamon-szigeteki kakadu

debreceni állatkert

madárfaj

ritkaság

madár

debrecen

nagyerdei kultúrpark