Ezüstérmes az országos rekordlistán a gigantikus fogás: 100 kiló fölött volt a bestia

HelloVidék   
  Megosztom
Ezüstérmes az országos rekordlistán a gigantikus fogás: 100 kiló fölött volt a bestia

Október elején a Harcsafogó Baráti Peca elnevezésű összejövetel első napján, Nőtincsen akasztott meg két gigantikus méretű, 100 kg fölötti harcsát két szerencsés horgász. Mostanra lezárult a vertifikációs folyamat a nagyobbik példánynál, és az ifj. Ódor László által kifogott hal felkerült a Mohosz országos rekordlistájának a második helyére. A másik gigaharcsa esetében még folyik a hitelesítési eljárás, ha lezárul, a bronzérmet tudhatja majd magáénak a pecás, Orosz Gyula.

Hitelesítette a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a Nőtincsen fogott száz kiló feletti harcsák egyikét, amely így az országos rekordlista második helyét foglalja el. A másik hal esetében még tart a folyamat, és a harmadik helyre várható, írja a Pecaverzum.

Egészen elképesztő módon, gyakorlatilag egy óra leforgása alatt fogtak két száz kiló fölötti harcsát a Nógrád megyei Nőtincsen, a Szent István-tavon. Az egyik harcsa 106,80 kiló és 227 centi volt, míg a másik ugyanolyan hosszú, de 1,80 kilóval kisebb.

A két gigaharcsát a Harcsafogó Baráti Peca elnevezésű összejövetel első napján akasztották, és már akkor tudni lehetett, hogy ezek a halak előkelő helyet kaphatnak a Mohosz rekordlistáján. Mostanra a nagyobbik példány esetében már befejeződött a hitelesítési folyamat, és az adatok, valamint pár fénykép felkerült az adatbázisba.

A rekordlistára pillantva kitűnik, hogy óriási a szakadék a dobogós helyezettek és az őket követők között. Sokáig azonban nem marad ez így, ugyanis úgy tudjuk, a Nőtincsen fogott kisebb, 105 kilós egyed hitelesítése is megkezdődött. Ha mindent rendben talál a Mohosz, Orosz Gyula lesz majd az új „bronzérmes”.

Így fest most a rekordlista élmezőnye:

  • Sasvári Márk: 109 kiló, 224 centi (2019. október 20. 18:45, Baranyai Kisvizek I.)
  • Ifj. Ódor László: 106,80 kiló, 227 centi (2021. október 4. 21:52, Nőtincsi-víztározó)
  • Kucsák László: 103,90 kiló, 237 centi (2018. augusztus 23. 18:50, Fehérvárcsurgói-tározó)
  • Kerekes Zoltán: 93,20 kiló, 251 centi (2017. április 20. 02:00, Újkígyósi homokbánya tó)
  • Kiss Miklós: 89 kiló, 205 centi (2017. szeptember 22. 20:15, Szőnyi Szabadaság Tsz. vízállása)

Pálinkás Viktor, a Harcsafogó Baráti Peca szervezője a Pecaverzumnak elmondta, óriási volt a két hal visszhangja, és már most sokan érdeklődtek a tó iránt, amelyben a kapitális jószágok élnek.

Most mindenki a csodájára jár a tónak. Ez akkora promóciót adott a víznek, hogy már talán nehéz is lesz kezelni azt a tömeget, amely jövőre jönne. Az a tervünk, hogy átszervezzük a tó működtetését, hogy ki tudjuk szolgálni a megnövekedett igényeket

- nyilatkozta Pálinkás Viktor a lapnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

harcsa

gigahal

mohosz

nőtincs

nógrád megye

rekordlista

második