Új lakó érkezett: cuki kis jövevényekkel örvendeztet majd meg minket

HelloVidék   
  Megosztom
Új lakó érkezett: cuki kis jövevényekkel örvendeztet majd meg minket

A Debreceni Állatkert Afrika-panoráma kifutójának hosszú évek óta népszerű lakói a jávorantilopok, melyek évről évre utódokkal örvendeztetik meg az intézmény dolgozóit és látogatóit. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a csorda eddigi tagjai a rangidős bika kivételével másik állatkertbe költöztek, a helyükre pedig november 15-én egy idei születésű, kiváló genetikájú fiatal tehén érkezett a csehországi Ostrava állatkertjéből. A tervek szerint jövőre további nőstényekkel bővülő leendő tenyészcsapat két tagját a látogatók is megtekinthetik közös kifutójukban.

Méretéhez hasonlóan impozáns a vöröses homokszínű szőrzetén húzódó függőleges fehér csíkozat és a többszörösen csavart, egyenes szarv, amely gyakran a fél méteres hosszt is meghaladja. A fajt főként az élőhelyvesztés és a húsáért, bőréért és trófeájáért való orvvadászata veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni nagyerdő

debreceni állatkert

debrecen

jávorantilop

állat

állatkert