Új lakó érkezett: cuki kis jövevényekkel örvendeztet majd meg minket

HelloVidék   
  Megosztom
Új lakó érkezett: cuki kis jövevényekkel örvendeztet majd meg minket

A Debreceni Állatkert Afrika-panoráma kifutójának hosszú évek óta népszerű lakói a jávorantilopok, melyek évről évre utódokkal örvendeztetik meg az intézmény dolgozóit és látogatóit. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a csorda eddigi tagjai a rangidős bika kivételével másik állatkertbe költöztek, a helyükre pedig november 15-én egy idei születésű, kiváló genetikájú fiatal tehén érkezett a csehországi Ostrava állatkertjéből. A tervek szerint jövőre további nőstényekkel bővülő leendő tenyészcsapat két tagját a látogatók is megtekinthetik közös kifutójukban.

Méretéhez hasonlóan impozáns a vöröses homokszínű szőrzetén húzódó függőleges fehér csíkozat és a többszörösen csavart, egyenes szarv, amely gyakran a fél méteres hosszt is meghaladja. A fajt főként az élőhelyvesztés és a húsáért, bőréért és trófeájáért való orvvadászata veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni nagyerdő

debreceni állatkert

debrecen

jávorantilop

állat

állatkert