Igazi ritkaságok érkeztek a vidéki állatkertbe: bárki megnézheti a cukiságokat

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi ritkaságok érkeztek a vidéki állatkertbe: bárki megnézheti a cukiságokat

A Debreceni Állatkert megújuló tavas társasbemutatója az idei év során számos különleges, korábban sosem tartott récefajjal, köztük jelentős természetvédelmi értéket képviselő, fokozottan fenyegetett taxonok képviselőivel bővült. Legutóbb három Bernier-réce érkezett hozzájuk november 26-án; a két gácsér a franciaországi Mulhouse állatkertjéből, egy tojó pedig a Zürichi Állatkertből származik. A jövevényeket a látogatók is megtekinthetik, mielőtt behúzódnának téli szálláshelyükre. Reményei szerint az intézmény a jövőben sikeres szaporulatról is hírt adhat majd.

A Madagaszkár nyugati partvidékén endemikus Bernier-réce (Anas bernieri) viszonylag kistermetű récefaj, amely feltehetően az Ausztrálázsiában elterjedt fehértorkú réce egyik elszigetelt populációjából alakult ki. Tudományos és köznapi elnevezését Chevalier Bernier XIX. századi francia hajóorvosról és természettudósról kapta, aki madagaszkári útja során előszeretettel gyűjtötte a helyi fajok egyedeit.

A faj szerencsére jól szaporodik emberi gondozásban, így megőrzésében már az 1990-es évek óta kiemelt szerepet játszanak az állatkertek; az első nagyszabású tenyészprogram a Gerald Durrell által alapított Jersey-i Állatkert nevéhez fűződik. Hazánkban igazi ritkaságnak számít, mivel Debrecenen kívül csak a Fővárosi Állat- és Növénykertben találkozhatunk vele.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

fakiteremlés

bernier-réce

madagaszkár

debrecen

madár

réce