A hóágyút is bevetnék a vidéki nagyváros kedvelt dombján: csak lehessen végre hol szánkózni

HelloVidék   
  Megosztom
A hóágyút is bevetnék a vidéki nagyváros kedvelt dombján: csak lehessen végre hol szánkózni

A szombathelyi szánkópálya üzemelése időjárásfüggő és kérdéses. A hóágyú beindítása és működtetése ugyanis csak megfelelő időjárási körülmények mellett lehetséges, ami tartósan -4 Celsius-fok körüli hőmérsékletet jelent.

Csak egy-két napig örülhettek múlt héten az Emlékmű előtti szánkódombot borító hónak a gyerekek, azóta Szombathelyen is melegebbre fordult az idő. Ha pár fokkal hidegebb lesz, akkor azonban beindítják a hóágyút, közölte Potyondi Nikolett, a SZOVA NZrt. sajtóreferense a Vaol.hu-nak.

A hóágyú beindítása és működtetése ugyanis csak megfelelő időjárási körülmények mellett lehetséges, ami tartósan -4 Celsius-fok körüli hőmérsékletet jelent. Legutóbb - közölte a sajtóreferens - 2019 januárjában volt lehetőség mesterséges hó készítésére. A középtávú időjárás-előrejelzés nem jósol kemény mínuszokat, így bizonytalan, hogy az elkövetkező hetekben, így például a téli szünetben beindítják-e a hóágyút.

A szánkózáshoz megfelelő hóréteg elkészítése mindössze két-három napot vesz igénybe, de a hókészítést a kiépítés után folyamatosan kell végezni, mert leállás esetén belefagyna a tömlőbe a víz, ami kezelhetetlen állapotot eredményezne. Persze mindezzel számolt a SZOVA, fel is készültek a működtetésre, a gépek és a terület világításának próbaüzeme is megtörtént már a tél elején, csakhogy most nincsen elég hideg.

- tette hozzá.

A szombathelyi szánkópálya üzemelése tehát időjárásfüggő és kérdéses, a szombathelyi műjégpályán viszont – mint megtudtuk – a téli szünet ideje alatt ünnepi nyitva tartással várják a látogatókat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hóágyú

szombathely

emlékmű

szánkózás