Kiakadtak a pecások: gazdátlanná vált az ország egyik legjobb horgászvize

MTI   
  Megosztom
Kiakadtak a pecások: gazdátlanná vált az ország egyik legjobb horgászvize

Áll a bál Gyékényesen, ahol a helyi egyesület halgazdálkodási jogát visszavonta a kormányhivatal, így pár napja már területi jegyet sem lehet váltani a Somogy megyei bányatóra.

Áll a bál Gyékényesen, ahol a helyi egyesület halgazdálkodási jogát visszavonta a kormányhivatal, így pár napja már területi jegyet sem lehet váltani a Somogy megyei bányatóra - írta a Pecaverzum. „Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező horgászvizének” ügyében a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) is megszólalt.

A népszerű bányatónál kialakult helyzettel kapcsolatban a Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő Egyesület közleményt adott ki:

Az Agrárminisztérium érvénytelenítette a közte és a Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő Egyesület között 2017 óta fennálló, működő haszonbérleti szerződést. A hatóság az érvénytelenséget arra alapozta, hogy a Dráva Kavics és Beton Kft. a szerződés felbontását kérte, tekintettel arra, hogy az előhaszonbérletre jogosult Dráva Kavics és Beton Kft-nél 2017-ben képviseletre nem jogosult álképviselő írta alá a felmondó nyilatkozatot

– olvasható az egyesület közleményében, amelyben azt is írják, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal mint illetékes halgazdálkodási hatóság felfüggesztette a civil szervezet halgazdálkodási jogát.

A fentiekre tekintettel a Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő Egyesület horgászjegyet értékesíteni nem tud. Sem papír alapon, sem az online rendszerben pillanatnyilag területi jegyek a gyékényesi kavicsbányató vízterületére nem kiadhatók

– közölték, majd hozzátették, január 25-én kelt tájékoztatásukban, hogy a helyzet mielőbbi feloldása, megnyugtató rendezése érdekében a hatóságok és az egyesület is minden tőle telhetőt megtesz.

Azt is írták, a Dráva Kavics és Beton Kft-vel kötött szerződésük érvénytelenítése állásfoglalásuk szerint jogszerűtlen, az ebből eredő károkat pedig bírósági úton fogják érvényesíteni.

Időközben a Mohosz is közleményt jelentetett meg a Gyékényesen kialakult helyzetről, amelyben ezt írták:

A Mohosz hivatalból értesült arról, hogy az Agrárminisztérium tájékoztatta a Somogy Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályát (a továbbiakban: hatóság), miszerint a Gyékényesi Kavicsbányatóra (víztérkód: 14-063-1-4) vonatkozó 4HHgF/212-3/2017. sz. haszonbérleti szerződés érvénytelen. Ezt követően szintén értesült arról, hogy a hatóság a nyilvántartásából a Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesületet (8852 Zákány, Május 1. u. 6., a továbbiakban: egyesület) mint a halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultját 2022. január 24-i keltezésű határozatával törölte. A határozat alapján a döntés a közléssel végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs, ugyanakkor a döntés közlésétől számított 30 napon belül annak bírósági felülvizsgálatát lehet kérni jogszabálysértésre hivatkozással a Somogy Megyei Kormányhivatallal szembeni kereset indításával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pevások

horgászok

mohosz

gyékényes