Mackófesztiválon jósol a medve: hihetetlen programokkal vár a vidéki állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Mackófesztiválon jósol a medve: hihetetlen programokkal vár a vidéki állatkert

Február első hétvégéjén a Debreceni Állatkert immár második alkalommal rendezi meg a Mackófesztivált, amely a Gyertyaszentelő Boldogasszony és a medvejóslás napjához kötődik. A népi hiedelem szerint, ha ezen a napon a medve kijön a barlangjából, s meglátja árnyékát, visszabújik és alszik tovább, tehát messze még a tél vége. Ha azonban az idő borult, és nem látja árnyékát, a közelgő tavaszt előrejelezve kint marad a szabadban.

sőt, még azokkal az állatkerti lakókkal is, akik csak névrokonai az igazi medvéknek; ilyenek az ormányos medvék vagy éppen a vörös macskamedvék, akikkel az igazán szerencsések testközelből is találkozhatnak majd.

Az intézmény természetesen Dönci mellett a vendégek hasára is gondol, így az édesszájúakat mézkóstoló és -vásár, illetve gazdag mézeskalács-kínálat várja. Ingyenes tematikus arcfestéssel a kicsik és nagyok maguk is medvévé válhatnak, a Gyermekváros Egyesület kézműves kuckójában pedig mindenki elkészítheti majd a számára legkedvesebb mackót.

Állatkerti belépővel valamennyi programelem díjmentes.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

debrecen

medve

mackófesztivál