Megkoszorúzták az Aranycsapat legendájának emléktábláját vidéken: 99 éve született a hátvéd

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megkoszorúzták az Aranycsapat legendájának emléktábláját vidéken: 99 éve született a hátvéd

Születésének 99. évfordulóján, szombaton megkoszorúzták Lóránt Gyula, az Aranycsapat legendás középhátvédjének emléktábláját szülővárosában, Kőszegen.

Idősebb Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó szülőháza előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: Lóránt Gyula az Aranycsapat minden győzelmének részese volt.

Egy olyan játékos, aki tehetsége révén minden poszton bevethető, de hátvédként a csapatkapitány, Puskás Ferenc egyfajta kősziklának, bástyának tartotta, akin ha nagy ritkán átjutott az ellenfél, akkor már baj lehetett

- fogalmazott Lomnici, aki hozzátette, Lóránt a játékával jelentősen hozzájárult az Aranycsapat világra szóló eredményeihez és ahhoz is, hogy akkoriban a magyar válogatottat a világ legjobb, legerősebb csapatai között tartották számon.

A testület elnöke felidézte, később a Bayern München és a PAOK edzőjeként is kiváló teljesítményt nyújtott, a halál is meccs közben, csapata egyik győztes gólja után, a kispadon érte.

Kőszeg polgármestere elmondta:

Lóránt nevét sporttelep, utca, sportegyesület és futballcsapat is őrzi Kőszegen, 2011 májusában pedig, a sportoló kérésének megfelelően, hamvai is hazatértek városába, ahol nagy tisztelet és büszkeség övezi az emlékét.

Szólt arról is, jövőre lesz Lóránt Gyula születésének századik évfordulója, amiről méltó módon szeretnének megemlékezni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kőszeg

aranycsapat

lóránt gyula