Vár a "Szerelmesek hete": ebben a vidéki várban minden a szórakozásról szól majd

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Vár a Szerelmesek hete: ebben a vidéki várban minden a szórakozásról szól majd

Egyedi játékokat, gasztronómiai élményeket és páros programokat kínál a Valentin-naphoz kapcsolódva a Szerelmesek hetén a gyulai vár és az Almásy-kastély - közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a február 14-i Valentin-napi vacsorán háromfogásos, látványos menüsorral készülnek, de a gyulai alapanyagokra épülő, különleges ételsort élményelemekkel is kiegészítik.

Lesz gyertyafényes tárlatvezetés, és néhány titkos üzenetet is felfedünk az egykori legyezőnyelvből.

Február 19-én habcsókot lehet készíteni a Csemegetárban, közben a ma már furcsának tűnő, korabeli illemszabályokkal is megismertetik az érdeklődőket.

A vár gyertyafényes tárlatvezetései február 12-én és 19-én királyok és királynék szerelméről, valamint a középkori erotikáról szólnak majd.

De igazán izgalmasnak ígérkezik a középkori szerelmi bájitalokról szóló előadás is, amelyen egy főzetet meg is kóstolhatnak majd vendégeink

- emelte ki Fekete-Dombi Ildikó.

A kastélyban és a várban is játékot szerveznek párok részére: a kiállítóterekben elrejtett szimbólumokat kell megtalálni, majd a pároknak együttműködve megfejteniük. Lesz szeretetszív-keresés a kastélyparkban és ügyességi játék is a várban.

A részletes programkínálat megtekinthető a www.gyulakult.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

valentin-nap

rendezvények

programok

gyulai vár