Hosszú útra indul a vidéki állatkert vörös bikája: 3000 kilométert tesz meg új lakhelyéig

HelloVidék   
  Megosztom
Hosszú útra indul a vidéki állatkert vörös bikája: 3000 kilométert tesz meg új lakhelyéig

Bár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is dinamikus gyűjteményi változásokra készül, a Debreceni Állatkert életében ritka alkalom, hogy egy-egy leendő vagy másik állatkertbe költöző lakója csaknem 3000 kilométert tegyen meg új otthonáig. Hosszas előkészítő munka után az intézmény ma útnak indította Torstent, a kilencéves vörös bivalyt a Madridi Állatkertbe a faj megőrzésére törekvő Európai Törzskönyvi Program (EAZA ESB) ajánlásának megfelelően.

A Frantz és Torsten névre keresztelt bikák tavaly őszig töltötték közösen tinédzseréveiket az Afrika-panoráma kifutósoron, mostanra azonban felnőttkorba léptek, így szükségessé vált szétválasztásuk.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

Előbbi tavaly másik magyar állatkertbe költözött, most pedig utóbbin a sor, hogy a fajkoordinátor által a számára kijelölt tenyészcsapathoz csatlakozva a remények szerint az állatkerti állomány gyarapodásához is hozzájáruljon.

Címlapkép, fotó: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

vörös bivaly

őserdei bivaly