Ekkora halszörnyet még nem láttak: világrekord közeli csukát fogott a mázlista magyar horgász

HelloVidék   
  Megosztom
Ekkora halszörnyet még nem láttak: világrekord közeli csukát fogott a mázlista magyar horgász

A 130 centiméteres hal tömegét nem mérte le a Szlovákiában élő magyar horgász, aki azonban legalább 20 kilogrammra saccolja. A világrekord 25 kiló, a legnagyobb Magyarországon fogott csuka pedig 20,47 kiló.

Amikor még rövidek a nappalok, hétköznaponként keveset szokott horgászni a Szlovákiában élő Kajos Róbert, de február 9-én, szerdán hamarabb végzett a munkával, és mivel gyönyörű idő volt, úgy döntött, hogy ellátogat a Galántai járásban található, Dunaszerdahelyhez közeli, Aquarea nevű kavicsbányatóhoz - írta a Pecaverzum.

A Győrtől mindössze egy órányi autóútra található 27 hektáros víz 40 méter mély részekkel is rendelkezik, és nagyon sok a törés 7-8 méterre a parttól. Ezeket viszonylag könnyű meghorgászni. Így tett Róbert is, aki gyalog, cserkelve próbált meg sügéreket fogni. Csak pár óra pecát tervezett, de erre ő sem számított:

Hatalmas hasa volt, én még ilyet nem láttam. Komoly horgászok, akik látták a képet és visszajeleztek, mind azt mondták, hogy 20 kiló körül lehet, és én is olyasmire tippelem. Nagyon sok horgászvideót nézek, de ekkora csukát még se fotón, se videón nem láttam. Persze azt tudjuk, hogy Svédországban élnek hatalmas csukák, de komolyan mondom, én ekkorát még életemben nem láttam

– hüledezett utólag is.

A Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (IGFA) világranglistáján a legnagyobb regisztrált csuka 25 kilós, amelyet Lothar Louis fogott 1986-ban Németországban, de érkezett már ennél nagyobb halról is hír. A cseh Lukas Matejka 133 centis csukája 26,7 kilót nyomott, de azt a halat a nemzetközi szövetség nem hitelesítette.

Az abszolút magyar rekordot a januárban gazdátlanná vált Gyékényesi-tóból jegyezték fel 1994-ben: Hársfalvi Gábor csukája 20,47 kiló és 118 centiméter volt - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

pecázás

csuka