Különleges programokkal vár a vidéki állatkert: így ünneplik a vadvilág világnapját

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges programokkal vár a vidéki állatkert: így ünneplik a vadvilág világnapját

Március 3. a vadvilág világnapja, piros betűvel szerepel minden természetbarát naptárában, hiszen célja, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő növény- és állatvilág sokszínűségére, a természeti értékek gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékeire, valamint ebből fakadóan fokozott védelmének fontosságára. A Debreceni Állatkert is különleges programokkal kedveskedik a látogatóknak ezen apropóból.

2013. március 3-án, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) elfogadásának 40. évfordulóján az ENSZ Közgyűlése azt a döntést hozta, hogy új jeles világnappal egészíti ki a természetvédelem kalendáriumát.

A Vadvilág Világnapja azóta is piros betűvel szerepel minden természetbarát naptárában, hiszen célja, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő növény- és állatvilág sokszínűségére, a természeti értékek gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékeire, valamint ebből fakadóan fokozott védelmének fontosságára.

A 200 állatfaj mintegy 900 egyedének, továbbá 650 hazai és egzotikus növénytaxonnak otthont adó Debreceni Állatkert e jeles nap alkalmából tematikus programokkal várja majd látogatóit jövő csütörtökön. 10:00-tól 12:00-ig a TapiZOO elnevezésű játékos ismeretterjesztő foglalkozás keretében testközelből is megismerhetők a néhai lakók reliktumai a Gibbonházban, 14:00-tól pedig kifejezetten az intézmény részvételével zajló csaknem 30 európai fajmegőrzési tenyészprogramot, többek között a fehérkezű gibbonok, vörös pandák, recés zsiráfok és kardszarvú antilopok megmentéséért folyó szakmai munkát bemutató szakvezetés indul a főbejárattól.

Állatkerti belépővel valamennyi programelem díjmentes.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatfaj

növényfaj

vadvilág napja

debreceni állatkert