Ismét ikergidák születtek a Debreceni Állatkertben: immár hattagú a kecskeovi

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét ikergidák születtek a Debreceni Állatkertben: immár hattagú a kecskeovi

A Debreceni Állatkert újabb, már-már rendkívüli örömhírrel szolgálhat kecskecsapatának háza tájáról, február 19-én ugyanis újabb anyakecskéjük adott életet egy egészséges ikerpárnak.

A két kis virgonc jerkével együtt immár összesen hat utód cseperedik sok közös játék mellett a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, ahol a látogatók születésük óta megtekinthetik őket. Az intézmény házikecskéinél hagyományosan a télvégi-koratavaszi időszakban várható a bébibumm, egyszerre hat gida azonban rég nevelkedett utoljára a Nagyerdő fái alatt.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak. Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj.

Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül. A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Rendkívül jól mászik, egyensúlyérzéke is kiváló; ő az egyedüli kérődző, amely képes fára mászni.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

kecskegida

debrecen

hajdú-bihar megye