Gigamázli a hazai pecahelyen: az elmúlt hetekben csak az nem fogott itt pontyot, aki nem akart

HelloVidék   
  Megosztom
Gigamázli a hazai pecahelyen: az elmúlt hetekben csak az nem fogott itt pontyot, aki nem akart

Nem túlzás azt állítani, hogy pontyparádét rendeztek a Solti Kis-Dunán. A víz régi lakói és a frissen telepítettek is megmutatták magukat.

Beindultak a nagy pontyok a Solti Kis-Dunán, ahol az elmúlt hétvégén sok szép hal mellett partra került egy olyan koi is, amelyet már régóta ismernek a horgászok, és nevet is adtak neki - írta a Pecaverzum.

A könnyen felismerhető példányt, Foltost Varga László (becenevén Kopasz) tarthatta a kezében, aki method feeder technikát alkalmazott.

Majdnem minden évben megfogják. Tavaly ívás után májusban 10 kiló volt, most viszont 2 kilóval gyarapodott a tömege

– mondta el a Pecaverzum megkeresésére Kiss Lajos Csaba, a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének (DSHE) elnöke.

A kifogott koi pontyról nem tudják, hogy kerülhetett a Solti Kis-Dunába, de már 6-8 éve minden esztendőben sikerül partra terelnie valakinek. Amikor legelőször megfogták, még csak 4 kiló volt, az azóta eltelt 6-8 évben tehát a háromszorosára nőtt a súlya.

Legutóbb pár hete történt telepítés itt, akkor összesen 602 kiló, 7 kilót meghaladó átlagtömegű ponty került a vízbe.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ponty

horgászat