Igazi szenzáció: a világ első interaktív sakkjátszmáját követhetjük Polgár Judittal

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi szenzáció: a világ első interaktív sakkjátszmáját követhetjük Polgár Judittal

Az elmúlt két évben a világjárvány jelentősen átformálta az egyén és a közösségek életét. Új digitális korszakba léptünk, az online térben újabb távlatok nyíltak, ami a sakkot is érintette. Lényegesen emelkedett a játékot elkezdők és aktívan űzők száma, valamint a versenyeket, közvetítéseket és a sportág kiemelkedő alakjait követők rajongói tábora is. Ezzel párhuzamosan új közösségek formálódtak, új események és platformok születtek. Ezt az összetartozást erősíti és helyezi új kontextusba március 20-án minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit és az Expo 2020 Dubai Magyar Pavilonjának közös akciója, a „Polgár Judit vs The World”, a világ első interaktív közösségi sakk szimultánja.

Igazodva a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) „2022 – A nők éve” kezdeményezéséhez, az egyik influenszertáblán női, egy másikon pedig gyermekek mérkőznek meg Judittal.

Az esemény mérföldkőnek tekinthető a sakk világszintű népszerűsítésében, amely innovatív és vadonatúj formátumának köszönhetően rekordszámú résztvevőnek kínál különleges élményt. Természetesen a végeredmény fontos, de jobban várom az esemény kapcsán azt a mindenhol érzékelhető vibráló feszültséget és izgalmat, amikor a világ kihívja Juditot, a legendás sakk-királynőt

- mondta Arkagyij Dvorkovics, a FIDE elnöke.

Judit a „világtáblán” is játszik majd a világ sakkozóinak közösségével, amelyen a játszmába bekapcsolódó valamennyi résztvevő szavazhat a következő lépésről az erre a célra létrehozott platformon. A rendszer a legtöbb játékos által javasolt lépést teszi meg.

Izgatottan várom a kihívást, a befogadó, mindenki számára nyitott társadalmi eseményt, ami megerősíti bennünk: a sakk a virtuális univerzumban is összeköt minket

- fűzte hozzá Polgár Judit.

A mérkőzéseket a Magyar Pavilon dómjában az eseményre épített stúdióban, egyedi digitális sakktáblákon játsszák. Judit innen kommentálja a lépéseket és a stratégiákat az influenszereket és táborukat is bevonva a beszélgetésbe, a budapesti stúdióból pedig profi kommentátorok és meglepetésvendégek támogatják a showt.

A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját a Twitch főoldalán élőben lehet majd követni. További információ: https://jpvstheworld.hungaryexpo2020.hu/

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dubaj

expo 2020 dubai

magyar pavilon

sakk

szimultán sakk

polgár judit