Jó hír a horgászoknak: 25 mázsa halat telepítettek a Tiszába, indulhat a szezon!

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a horgászoknak: 25 mázsa halat telepítettek a Tiszába, indulhat a szezon!

Mintegy húszezer Csongrád-Csanád megyei horgász örülhet a haltelepítésnek, ezúttal 25 mázsa, Kunhegyesen nevelt, háromnyaras pontyot engedtek szabadon a MOHOSZ és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közreműködésével – mondta a haltelepítés helyszínén az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. Miután megszűnt a hazai élővizeken a halászat, a horgászat újult erőre kapott. Az agrártárca támogatásának és a horgászszövetségekkel való együttműködésének köszönhetően mára a horgászok alkotják Magyarország legnagyobb, 800 ezer tagot számláló civil szervezetét –, tájékoztatott Farkas Sándor.

Egyre inkább felértékelődik a szabadban, jó levegőn, erdőben, vizek mellett végezhető szabadidőtevékenység, ezért sokak számára örömteli a horgásztársadalom utóbbi években tapasztalt erősödése, az országszerte szaporodó horgászegyesületek és tagok száma

- fogalmazott Farkas Sándor a Csongrádi haltelepítés alkalmával.

A csongrádi Tisza-parton a miniszterhelyettes emlékeztetett a 20 évvel ezelőtti tiszai ciánszennyezésre, ami után hosszú évek kellettek az élővíz magára találásához. Mint fogalmazott, ezért is tartja fontosnak a haltelepítéseket, amikor a különböző fejlettségű, és fajú, előnevelt halakat a folyóba engednek, hogy azok megtalálják természetes élőhelyüket, valamennyi horgász örömére.

A Tiszában is mesterséges utánpótlás biztosítja a horgászatra érett, megfelelő mennyiségű halat, amelyet a jóváhagyott halgazdálkodási terv és a horgászok igénye szerint telepítenek – mondta Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke. Felsorolása szerint számos őshonos halfajt telepítenek a Tiszába, a pontyon kívül szürkeharcsát, csukát, süllőt, menyhalat, márnát, kecsegét.

Csongrád-Csanád megyében évente mintegy 250 mázsa halat telepítenek, ha a horgászok elégedettek, jól végezzük a dolgunkat

- fogalmazott az alelnök.

Címlapkép: AM Sajtó

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mohosz

horgász egyesületek

ponty

csongrád-csanád megye

haltelepítés

tisza-part