Igazi szenzáció: hatalmas sikert értek el külföldön a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi szenzáció: hatalmas sikert értek el külföldön a magyarok

2022. március 31-én, hat hónap után véget ért az Expo 2020 Dubai, ahol az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be. A Pavilonban különösen nagy hangsúlyt kapott Magyarország természetes vízkészlete, gyógy- és termálvizei, valamint a balneológia. A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége minden világkiállításon díjazza a legjobb pavilonokat. Az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a Magyar Pavilon ezüstérmet nyert el. A 192 országot felvonultató Expo 2020 Dubai-t ezzel a sikeres eredménnyel zárta a Magyar Pavilon.

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény hat hónapja során:

  • A Magyar Pavilon küszöbét összesen 194 országból érkezett, 1 088 132 látogató lépte át az expó ide alatt.
  • A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90%-a meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján, több ezren személyesen, a vendégkönyvbe tett bejegyzéssel is megosztották élményeiket.
  • Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével.
  • A Pavilon AquaBar-jában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, közel 10 000 liter víz fogyott el.
  • A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16.849 000 darab kelt el.

Címlapkép: MTÜ

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dubaj

magyar pavilon

világkiállítás

ezüstérem