Nem semmi mázli: három kívánság után visszaengedte a vidéki pecás az aranyhalat

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi mázli: három kívánság után visszaengedte a vidéki pecás az aranyhalat

A Hévízi-kifolyóban hatalmas méreteket öltött az inváziós halak jelenléte. Az ott élő halak a soha be nem fagyó vízben jól érzik magukat, és köszönik szépen azoknak a felelőtlen akvaristáknak, akik szabadon engedték őket.

A Hévízi-kifolyóban hatalmas méreteket öltött az inváziós halak jelenléte. Az ott élő halak a soha be nem fagyó vízben jól érzik magukat, és köszönik szépen azoknak a felelőtlen akvaristáknak, akik szabadon engedték őket. Ezeknek az egzotikus halaknak azonban, bár elvitathatatlan tőlük, hogy gyönyörű színekben pompáznak, semmi keresnivalójuk a hazai vizekben - írta a Pecaverzum.

Egy ilyen példányt sikerült a közelmúltban fognia Dóbék Istvánnak, aki a családjával és barátaival ment Hévízre horgászni. Azt mesélte a Pecaverzumnak, hogy ugyan inkább a békés halak megszállottjának érzi magát, a ragadozó halakra való horgászat sem áll tőle távol. Így tett most is, amikor pergető bottal próbálkozott. A kifogott citromsügér hosszát és súlyát nem mérték. Visszaengedés után pedig kívántak hármat, de hogy mi is volt asz pontos, azt István nem árulta el, mert mint mondta, akkor nem teljesülne.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szerencsés kapás

hévízi-csatorna

hévízi kifolyó