Kiderült, melyik népszerű balatoni településen éledhet újjá az Air Race

24.hu   
  Megosztom
Kiderült, melyik népszerű balatoni településen éledhet újjá az Air Race

Zamárdiban rendezhetik meg a neves repülős versenysorozatot, a Red Bull Air Race-t, de már új néven, mert 2019-ben a Red Bull „gazdaságossági problémák miatt” kivonult a verseny mögül.

A 24.hu számolt be róla, hogy Zamárdi polgármestere az utóbbi hetekben többször is beszélt a település képviselő-testülete előtt arról, hogy tárgyalásban van egy új repülős versenysorozat szervezőivel, akik arra gondoltak, hogy a világ több nagyvárosa mellett a Balaton-part lehetne az új air show egyik helyszíne.

Budapestről még Tarlós István főpolgármestersége alatt tiltották ki a zajos repülőket, ezért Zamárdiban tartották a Red Bull Air Race utolsó futamát. Tavaly márciusban röppent fel a hír, hogy a verseny World Championship Air Race (WCAR) néven indulhat újra, a Nemzetközi Repülési Szövetség (FAI) jóváhagyásával. A brit rendezők a régi Red Bullos csapatból is átvettek munkatársakat.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere szerint „2023-ban lesz aktuális a rendezvény”, de a szervezők már idén júniusban bejelentenék a helyszíneket. A település azonban ilyen méretű rendezvényt saját zsebből nem tud finanszírozni, ezért csak akkor lehet megtartani, ha a Magyar Turisztikai Ügynökség is beszáll egy nagyobb összeggel.

Zamárdi polgármestere a 24.hu-nak elismerte, hogy a testületi ülésen volt szó az új versenyről, de az „a jelenlegi helyzetben egyelőre nem sajtótéma”.

Sóki Tamás / MTI

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

repülő

repülős versenysorozat

zamárdi

balaton