Hajdú-Bihar megyében vár a horgászok paradicsoma? Közel 7 tonnányi halat telepítettek a tavakba

HelloVidék   
  Megosztom
Hajdú-Bihar megyében vár a horgászok paradicsoma? Közel 7 tonnányi halat telepítettek a tavakba

Kicsivel kevesebb mint 7 tonna halat telepítettek kedden többek között a Keleti-főcsatorna és a Nyugati-főcsatorna három-három szakaszába. A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége ezzel tenné sikeresebbé a horgászok húsvéti kikapcsolódását.

Ahogy arról a haon.hu beszámolt, összesen 6900 kilogramm háromnyaras pontyot telepítettek a hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft. halállományából, amelyek átlagsúlya 2,2 kilogramm.

A Keleti-főcsatorna mindhárom szakaszán, szakaszonként 1800 kilogramm hal került a vízbe 3 helyszínen. Ezek mellett a Nyugati-főcsatornába szintén három szakaszon összesen 900 kilogrammot, illetve a Hortobágy-Berettyó-csatornába 300 kilogrammot, a Látóképi Horgásztóba 100 kilogrammot telepítettünk

- mondta a portálnak Cserepes Ernő Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke.

Eredetileg április elejére terveztünk egy kétnyaras állomány telepítését, azonban ilyen nincs jelenleg a piacon. Mivel nem akartuk, hogy húsvétra a horgászok sikerélménye elmaradjon, így átterveztük az idei telepítéseinket, ezáltal ezekbe a nagyobb csatornákba is került hal

– tette hozzá, majd felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a horgászati és halászati tilalom csak a Keleti-főcsatornán lesz érvényben kedden, szerdán és csütörtökön. A többi telepítési helyszínen továbbra is lehet horgászni, és a megfogott halakat el lehet vinni a horgászrendnek megfelelően. A következő telepítést május közepén tartják majd. Akkor is háromnyaras pontyok kerülnek a vizekbe.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

hajdú-bihar megye

haltelepítés

húsvét

pecázás