5,2 milliárdos gigafejlesztés a napközis tábor helyén: még négyévszakos sípálya is lesz

MTI   
  Megosztom
5,2 milliárdos gigafejlesztés a napközis tábor helyén: még négyévszakos sípálya is lesz

Egy ideje épül, de most jött a hír: 5,2 milliárd forintos forrásból elkészült Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élménypark, ahol különféle játszóterek és sportpályák, salakos kerékpárpálya, továbbá sípálya is várja a sportolni vágyókat.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról számolt be, hogy az MVP csaknem 4 milliárd, a TOP pedig több mint 1,2 milliárd forintot biztosított az egykori alsóerdei napközis tábor helyén az élménypark létrehozására, valamint a további két ütemben megvalósuló fejlesztésekre. A következő fázisban a búslakpusztai sportlőteret újítják fel és bővítik, valamint a tévétornyot és annak környezetét korszerűsítik, illetve túraútvonalakat alakítanak ki.

A polgármester jelezte: a múlt hét vége óta már üzemelő élménypark elemeinek többségét ingyenesen használhatják a látogatók, illetve a parkolásért sem kell fizetni, csupán néhány attrakció használatért szednek belépődíjat.

Vigh László, a térség fideszes parlamenti képviselője arról beszélt: a befektetők egy lehetséges helyszín kiválasztásakor arra is kíváncsiak, hogy az adott településen milyen körülmények, szolgáltatások vannak. Zalaegerszegen több olyan lehetőséget is biztosítani szeretnének az itt élőknek vagy ide érkezőknek, mint a most elkészült szabadidős létesítmény, ami mára a város egyik legszebb helye lett.

A sajtónak készült összefoglaló szerint az Alsóerdei Sport- és Élményparkban egyebek mellett erdei kalandpark, különféle játszóterek, multifunkciós sportpályák, füves pálya, KRESZ-park, salakos kerékpárpálya, futópálya, továbbá négyévszakos, műanyag borítású sípálya is várja a sportolni vágyókat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalaegerszeg

sípálya

alsóerdő