5,2 milliárdos gigafejlesztés a napközis tábor helyén: még négyévszakos sípálya is lesz

MTI   
  Megosztom
5,2 milliárdos gigafejlesztés a napközis tábor helyén: még négyévszakos sípálya is lesz

Egy ideje épül, de most jött a hír: 5,2 milliárd forintos forrásból elkészült Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élménypark, ahol különféle játszóterek és sportpályák, salakos kerékpárpálya, továbbá sípálya is várja a sportolni vágyókat.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról számolt be, hogy az MVP csaknem 4 milliárd, a TOP pedig több mint 1,2 milliárd forintot biztosított az egykori alsóerdei napközis tábor helyén az élménypark létrehozására, valamint a további két ütemben megvalósuló fejlesztésekre. A következő fázisban a búslakpusztai sportlőteret újítják fel és bővítik, valamint a tévétornyot és annak környezetét korszerűsítik, illetve túraútvonalakat alakítanak ki.

A polgármester jelezte: a múlt hét vége óta már üzemelő élménypark elemeinek többségét ingyenesen használhatják a látogatók, illetve a parkolásért sem kell fizetni, csupán néhány attrakció használatért szednek belépődíjat.

Vigh László, a térség fideszes parlamenti képviselője arról beszélt: a befektetők egy lehetséges helyszín kiválasztásakor arra is kíváncsiak, hogy az adott településen milyen körülmények, szolgáltatások vannak. Zalaegerszegen több olyan lehetőséget is biztosítani szeretnének az itt élőknek vagy ide érkezőknek, mint a most elkészült szabadidős létesítmény, ami mára a város egyik legszebb helye lett.

A sajtónak készült összefoglaló szerint az Alsóerdei Sport- és Élményparkban egyebek mellett erdei kalandpark, különféle játszóterek, multifunkciós sportpályák, füves pálya, KRESZ-park, salakos kerékpárpálya, futópálya, továbbá négyévszakos, műanyag borítású sípálya is várja a sportolni vágyókat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalaegerszeg

sípálya

alsóerdő