Berlinbe utazik a Balaton: bemutatják az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot

MTI   
  Megosztom
Berlinbe utazik a Balaton: bemutatják az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot

A Balatonhoz és a német fővároshoz egyaránt kötődő résztvevők közreműködésével Berlinben is bemutatják a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot. A Berlin a Balatonnál című, borkóstolással és zenével egybekötött esten egy német-magyar származású testvérpár, Lilla és Bence von Puttkamer közreműködésével mutatja be a programot Can Togay János, a VEB 2023 művészeti és kreatív főtanácsadója.

Lilla von Puttkamer képzőművész a festészet, a rajz és a performanszművészet területén alkot, műveit a többi között a Berlinische Galerie, a Museum Kunstpalast Düsseldorf, a Kiscelli Múzeum és a Namíbiai Nemzeti Művészeti Galéria mutatta be. Bence von Puttkamer erdész és borász, 2012 óta a Balaton északi partján fekvő Szent György-hegyen él és dolgozik

- írták a CHB közleményében.

Can Togay János a napokban egy veszprémi tájékoztatón elmondta, hogy a programsorozat révén a tervek szerint "európai szinten is láthatóvá teszik" a térséget.

A képzőművészeti vonatkozású kezdeményezések közé tartozik a Balaton eye elnevezésű nemzetközi rezidensprogram, amelyben külföldi alkotók vehetnek részt, és a Boglár 50 című projekt, amely a balatonboglári kápolnában állít emléket a Galántai György által az 1970-es évek elején rendezett avantgárd stílusú tárlatnak, amelyet a hatóságok betiltottak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

veszprém

balaton

berlin

európa kulturális fővárosa