Hatalmas buli kezdődik Salgótarjánban: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Hatalmas buli kezdődik Salgótarjánban: itt vannak a részletek

Július végétől három hétig tartó szabadtéri fesztivált rendeznek Salgótarjánban, amelyen csaknem 30 programot kínálnak a város Fő terén; hat nagyszínpadi előadással és három koncerttel is várják a nézőket. A programok között lesz a salgótarjáni születésű előadóművész, gitáros, zeneszerző Alapi István születésnapi koncertje is - közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón.

Simon Lajos, a rendező Zenthe Ferenc Színház igazgatója elmondta: a Zenthe Nyár, Nógrád megye egyetlen és a térség legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja július 31-től augusztus 17-ig tart, de kapcsolódó rendezvényként helyet ad a Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztiválnak és a Művészetek Tere elnevezésű kétnapos összművészeti rendezvénynek is, utóbbiak már 28-án elkezdődnek.

A Zenthe Nyár nagyszínpadi előadásain mutatják be a Tanulmány a nőkről és az Apácák című zenés komédiát, Neil Simon Furcsa pár - női változat című komédiáját, az Ágacska című zenés mesejátékot. Műsoron lesz Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játéka, augusztus 17-én a záróelőadás egy musical, A koppányi aga testamentuma lesz.

Az Operettgálán fellép többek között Oszvald Marika és Pándy Piroska, a Gergely Theather Szécsi Pál-emlékestet tart Szereted-e még...? címmel. Alapi István és barátai koncertjét augusztus 3-án tartják, miután 2-án ünnepli 60. születésnapját. A fellépők között lesz Horváth Charlie, Keresztes Ildikó, Takáts Tamás, Végvári Ádám és Sipos Péter is.

Másfél éve interneten követhető a zenész barátaival folytatott beszélgetéssorozata, amelyek végén zenélnek. Ez adta a felkérés ötletét, hogy közös koncerten lépjenek fel Salgótarjánban

- tette hozzá Alapi István a sajtótájékoztatón.

A folklór fesztiválra Bosznia-Hercegovinából, Csehországból és Görögországból érkeznek fellépők. A Művészetek Tere programjai a szabadtéri színpadon, a kamarateremben és a Fő téren zajlanak. A számos rendezvény közt portréfilmen mutatják be Szabó Tamás festő- és szobrászművészt, Földi Péter festőművészt, Balázs János festő művészetét. Kiállítják a Mihályfi-gyűjtemény legjelentősebb festményeinek reprodukcióit, hagyományőrző csoportok mellett fellép a Nógrád Táncegyüttes, felcsendülnek kuplék, sanzonok és örökzöld táncdalok, lesznek kézműves foglalkozások, népi ügyességi játékok és ételkóstolók.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere emlékeztetett, hogy a programot hagyományteremtő szándékkal tavaly rendezték meg először. Mint mondta, az idén több programot kínálnak és a nézőteret is bővítik, 858 férőhely várja az érdeklődőket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

salgótarján

fesztivál

szabadtéri fesztivál