Nem mindennapi kiállítás nyílik Szegeden: ezt tényleg érdemes lesz megcsodálni

MTI   
  Megosztom
Nem mindennapi kiállítás nyílik Szegeden: ezt tényleg érdemes lesz megcsodálni

Befejeződött a beadott képek zsűrizése, június 18-án nyit a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé a szegedi Reök-palotában - közölte Kertész Lilla sajtóreferens

A közlemény szerint az ország egyik legrangosabb képzőművészeti seregszemléjére online formában adhatták be jelentkezésüket a kiállítani kívánó alkotók, maga a tárlat azonban a pandémiás időszak virtuális megoldásai után végre visszatér a Reök-palota szecessziós termeibe.

Több mint hatszáz jelentkező alkotásai közül a zsűri - Nátyi Róbert művészettörténész, a Regionális Összművészeti Központ vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János festőművész és Sárkány Győző grafikus - választotta ki azokat, melyek szerepelnek majd a tárlaton.

A napokban megkezdődhet az alkotások begyűjtése és az installálás, amelynek eredményeképpen a tervek szerint június 18-án rendezik meg a kortárs magyar festészetet reprezentáló biennálé ünnepélyes megnyitóját. A pályázó művészek mellett meghívott alkotók is szerepelnek műveikkel a nagyszabású képzőművészeti találkozón - köztük a hazai festészet olyan neves képviselői, mint Váli Dezső, Vojnich Erzsébet, Ázbej Kristóf, Serényi H. Zsigmond, Verebics Katalin, Sejben Lajos vagy a XVIII. Biennálé fődíját elnyert Czene Márta.

A Táblaképfestészeti Biennálét 1983 óta szervezik meg Szegeden. A kiállítás immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Reök-palotában éves váltásban a Szegedi Nyári Tárlattal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

kiállítás

program

táblafestészet

reök-palota