Elképesztő halszörny akadt horogra: gigapontyot fogtak a Tisza-tóban

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő halszörny akadt horogra: gigapontyot fogtak a Tisza-tóban

Napról napra egyre nagyobb halak akadnak horogra a III. International Carp Marathon (ICM). Május 25-én, szerdán pedig újabb versenyrekord és egyben tórekord született! A most partra került hal egy 2016-ban kifogott és később ellopott, majd visszaszerzett 28 kilós példány helyét vette át a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokán.

Ahogy arról a Pecaverzum beszámolt, a 164 órás verseny elején már rögtön az elején megdőlt az ICM all-time rekordja egy 22,65 kilós ponttyal. Ezt követően sem volt megállás, hiszen egy még nagyobb hal került partra, az előző csúcstartónál 14 dekagrammal súlyosabb.

De hát még ezt is tudták fokozni a versenyzők! Május 25-én, szerdán délelőtt egy újabb kapitális pontyot fogtak, amely nemhogy új versenyrekord, hanem a Tisza-tóból valaha kifogott legnagyobb hitelesített ponty is.

A szervezők tájékoztatása szerint az új csúcstartó hal tömege: 28,39 kilogramm. A halnak az A16-os helyen horgászó Ashima Bojliroller Hungary Team örülhetett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halszörny

fogás

ponty