Elképesztő halszörny akadt horogra: gigapontyot fogtak a Tisza-tóban

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő halszörny akadt horogra: gigapontyot fogtak a Tisza-tóban

Napról napra egyre nagyobb halak akadnak horogra a III. International Carp Marathon (ICM). Május 25-én, szerdán pedig újabb versenyrekord és egyben tórekord született! A most partra került hal egy 2016-ban kifogott és később ellopott, majd visszaszerzett 28 kilós példány helyét vette át a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokán.

Ahogy arról a Pecaverzum beszámolt, a 164 órás verseny elején már rögtön az elején megdőlt az ICM all-time rekordja egy 22,65 kilós ponttyal. Ezt követően sem volt megállás, hiszen egy még nagyobb hal került partra, az előző csúcstartónál 14 dekagrammal súlyosabb.

De hát még ezt is tudták fokozni a versenyzők! Május 25-én, szerdán délelőtt egy újabb kapitális pontyot fogtak, amely nemhogy új versenyrekord, hanem a Tisza-tóból valaha kifogott legnagyobb hitelesített ponty is.

A szervezők tájékoztatása szerint az új csúcstartó hal tömege: 28,39 kilogramm. A halnak az A16-os helyen horgászó Ashima Bojliroller Hungary Team örülhetett.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halszörny

fogás

ponty