Nála cukibbat ma már nem látsz: újabb lakóval gyarapodott a vidéki állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Nála cukibbat ma már nem látsz: újabb lakóval gyarapodott a vidéki állatkert

A Debreceni Állatkert a kicsengetést követően ismét örömhírrel szolgálhat kecskecsapatának háza tájáról, miután a napokban újabb egészséges utóddal gyarapodott az immár tíz utódot számláló állomány. A kis bakgida társaival együtt cseperedik sok közös játék mellett a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, ahol a látogatók születésük óta megtekinthetik őket, akár a megújult Kisvasúttal tett körutazás során is. Az intézmény házikecskéi évről évre szaporulattal örvendeztetik meg gondozóikat és a látogatóközönséget, egyszerre ennyi gida azonban rég nevelkedett utoljára a Nagyerdő fái alatt.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak.

Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül. A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Rendkívül jól mászik, egyensúlyérzéke is kiváló; ő az egyedüli kérődző, amely képes fára mászni.

Címlapkép, fotók: Debreceni Állatkert

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

kecskegida

gida

nagyerdei kultúrpark