Újabb gyógyhelye lett Magyarországnak: mostantól ebbe a fürdőbe is járhatunk terápiára

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gyógyhelye lett Magyarországnak: mostantól ebbe a fürdőbe is járhatunk terápiára

A szentesi gyógyhellyel bővült ki a gyógyhelyek hazai nyilvántartása, a Csongrád-Csanád megyei gyógyfürdő és a környéke mostantól viselheti ezt a címet. A szentesivel együtt immár 40 gyógyhely található Magyarország 39 településén. Sárváron ugyanis két ilyen gyógyhely is van: a gyógyfürdő és környéke mellett ugyanis az arborétum is megszerezte a megtisztelő címet.

A szentesi gyógyhellyel bővült ki a gyógyhelyek hazai nyilvántartása, amit nem vertek nagydobra, semmilyen hír nem jelent meg az eseményről, írja a termalonline.hu. A Csongrád-Csanád megyei gyógyfürdő és a környéke mostantól viselheti ezt a címet.

2016-ban a helyi kórház részéről vetődött fel az ötlet, hogy Szentesnek is kezdeményeznie kellene a gyógyhely cím megszerzését. A folyamat lassú volt, mivel szigorúbb és bürokratikusabb eljárás vonatkozik a gyógyhelyekre, mint a gyógyfürdőkre vagy a gyógyvizekre.

2012 és 2018 között rengeteg új gyógyhely létesült itthon, mivel bizonyos uniós pályázatokon csak gyógyhelyek indulhattak. A pályázat kifutásával azonban a létesítési kedv is alábbhagyott országszerte. 2019-ben és 2020-ban nem is lett új gyógyhelye hazánknak, tavaly szerezte meg ezt a címet Tamási, idén pedig Szentes.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyhely

szentes

gyógyfürdő

csongrád-csanád megye