Újabb gyógyhelye lett Magyarországnak: mostantól ebbe a fürdőbe is járhatunk terápiára

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gyógyhelye lett Magyarországnak: mostantól ebbe a fürdőbe is járhatunk terápiára

A szentesi gyógyhellyel bővült ki a gyógyhelyek hazai nyilvántartása, a Csongrád-Csanád megyei gyógyfürdő és a környéke mostantól viselheti ezt a címet. A szentesivel együtt immár 40 gyógyhely található Magyarország 39 településén. Sárváron ugyanis két ilyen gyógyhely is van: a gyógyfürdő és környéke mellett ugyanis az arborétum is megszerezte a megtisztelő címet.

A szentesi gyógyhellyel bővült ki a gyógyhelyek hazai nyilvántartása, amit nem vertek nagydobra, semmilyen hír nem jelent meg az eseményről, írja a termalonline.hu. A Csongrád-Csanád megyei gyógyfürdő és a környéke mostantól viselheti ezt a címet.

2016-ban a helyi kórház részéről vetődött fel az ötlet, hogy Szentesnek is kezdeményeznie kellene a gyógyhely cím megszerzését. A folyamat lassú volt, mivel szigorúbb és bürokratikusabb eljárás vonatkozik a gyógyhelyekre, mint a gyógyfürdőkre vagy a gyógyvizekre.

2012 és 2018 között rengeteg új gyógyhely létesült itthon, mivel bizonyos uniós pályázatokon csak gyógyhelyek indulhattak. A pályázat kifutásával azonban a létesítési kedv is alábbhagyott országszerte. 2019-ben és 2020-ban nem is lett új gyógyhelye hazánknak, tavaly szerezte meg ezt a címet Tamási, idén pedig Szentes.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyhely

szentes

gyógyfürdő

csongrád-csanád megye