Húzós árak a legjobb vidéki gyógyfürdőkben: ennyibe kerül 2022-ben a belépőjegy

HelloVidék   
  Megosztom
Húzós árak a legjobb vidéki gyógyfürdőkben: ennyibe kerül 2022-ben a belépőjegy

Hazánk számos felfedezésre váró csodát és élményt tartogat. Földrajzi adottságainknak és ezeréves történelmünknek köszönhetően a kultúra, a gasztronómia, a szórakozás és a kikapcsolódás kéz a kézben járva biztosítják a test és a lélek felfrissülését, melyhez nagyban hozzájárul egyedülálló és változatos vízkészletünk. Országszerte várnak minket a világviszonylatban is egyedülálló wellness- és élményszolgáltatásokat nyújtó szállodák és fürdők, melyek programjai közt – kortól és nemtől függetlenül – mindenki megtalálhatja a számára legkellemesebb időtöltést.

Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a SPA kezelések javítják a hangulatot, csökkentik a stresszt, segítenek megszüntetni az alvási zavarokat és a burn-out szindrómát. Kell ennél több bizonyíték arra, hogy fürdőzni jó? Bár az egészségtudatosság egyre inkább beépül a hétköznapokba, olykor érdemes egy-egy intenzívebb szállodai kúrát, akár négy-öt napot vagy egy hetet is beiktatni az életébe, mikor csakis a gyógyulásra, feltöltődésre és szépülésre koncentrál.

Bízzuk magunkat a professzionális szakértőkre, akik segítségével nem csak gyógyulhatunk, de pihenhetünk is a természet erejével! Hazánkban számos világhírű fürdőben, valamint gyógy- és wellnesshotelekben is megteheti ezt, ahol mesés környezetben, felkészült szakemberek gondoskodnak a vendégek testi-lelki jóllétéről. A wellnesskúrák alapja lehet a víz, a különböző kezelések (víziaerobic, vízifitnesz, víz alatti masszázs stb.), változatos szaunázási lehetőségek (a hagyományos finn szaunától a különleges szaunaszeánszokig), illetve különféle terápiás kezelések, masszázsok (a gyógymasszázstól az iszapfürdőig).

Akár a családdal vagy a barátainkkal szórakozást keresve, akár kettesben, vagy csak önmagunkban elmélyedve vágyunk a kényeztetésre, biztosan találunk a közelünkben egy fürdőt. Magyarországon nincs két egyforma fürdő, ezért érdemes wellnessfelfedező túrára indulni, ahol a barlangfürdőtől a szaunavilágokon át a spa kezelésekig rengeteg élmény vár, miközben lélekben is feltöltődhetünk. A 200-nál is több fürdő attrakciói a kisgyermekektől a nagyszülőkig mindenkit pihenésre és kikapcsolódásra csábítanak az ország szinte minden szegletében

- nyilatkozta korábban Boros László Attila, A Magyar Fürdőszövetség Elnöke.

Milyen élmények várnak a magyar fürdőkben?

Szauna

A szaunamester által alkalmazott különféle legyezési technikák és a vízhez kevert illóolajok igazi szórakoztató wellnessélménnyé teszik a szaunaprogramot. Van sörös, boros, csokis, sőt rózsabarackos felöntés, de élvezheti a kamilla gyulladáscsökkentő, a kakukkfű köhögéscsillapító vagy a citrusfélék fertőtlenítő hatását is az intenzív méregtelenítés mellett.

Wine & spa

Engedjük magunkat elcsábítani a borok és a wellness különleges találkozása által, és élvezük a magyar borvidékeken nyílt borhotelek exkluzív kezeléseit: próbáljuk ki a vörösboros fürdőt, a vinoterápiás krémeket, pakolásokat és masszázsokat, melyek fokozottan táplálják és fiatalítják a bőrt. Egészen speciális kínálat vár minket a Balaton környékén, Villányban, az Egri és a Tokaji borvidéken. Az egyedi, adott helyre jellemző kényeztetést jól kiegészítik a hagyományos programok, a dűlőbejárás és a borvacsora.

Masszázs

Töltsünk el minőségi időt kedvesünkkel, családunkkal és élvezzük együtt a nyugodt pillanatokat ezen a különleges kezelésen. A masszázs során a képzett masszőrök mozdulatai teljes szinkronban vannak, így párjával egyazon élményben részesülhetnek. A romantikus hangulatról a lágy dallamok, gyertyák, mécsesek, csokoládé, egy-egy pohár pezsgő és virágszirmok gondoskodnak.

Éjszakai fürdőzés

Egyedülálló hangulatú rendezvénybe csöppenhetünk, ha részt veszünk egy SPArty-n, azaz éjszakai fürdőbulin, melyet a legtöbb fürdőben rendszeresen megrendeznek. A vendégek a programon egyszerre élvezhetik a kellemesen meleg termálvíz simogatását, a különleges fényjátékokat és az elektronikus zenék ritmusait.

Top fürdők a vidéki Magyarországon

Nézzünk is szét az országban, mit kínálnak az egyes régiók fürdői a gyógyulni, pihenni, fürdeni vágyók számára!

Forrás: MTÜ
Forrás: MTÜ

Hévíz

Hévízen a világ legnagyobb természetes, biológiailag aktív termálvizű tavában mártózhat meg. Egyedülálló élmény a gyógytó tükrét tarkító tündérrózsák között úszkálni. Látogassa meg a modern gyógyászati részlegeket, valamint wellness- és terápiás centrumot, melyek ideális körülményeket kínálnak mind a gyógyuláshoz, mind a pihenéshez, feltöltődéshez. Az árakról bővebben itt olvashatunk.

Gyógyszolgáltatások
Megnevezés Ár
Súlyfürdő 5 500 Ft
Iszappakolás ( rész, 6 régió) 6 000 Ft
Iszappakolás (teljes test) 9 000 Ft
Gyógymasszázs '20 3 500 Ft
Gyógymasszázs '40 5 500 Ft
Szénsavas kádfürdő 3 000 Ft
Elektroterápia (kezelésenként) 3 000 Ft
Elektromos kádfürdő 3 500 Ft
Négyrekeszes galvánfürdő 3 500 Ft
Víz alatti vízsugármasszázs (Tangentor) 4 000 Ft
Ultrahang kezelés 4 200 Ft
Egyéni gyógytorna 6 500 Ft
Egyéni víz alatti torna 6 500 Ft
Örvényfürdő (kar vagy láb) 3 000 Ft
Gyógypedikűr '40 3 200 Ft
Manikűr '40 3 000 Ft
Kombinált kezelés (UH+TENS) 5 300 Ft
Kombinált kezelés (UH+Interferencia) 5 300 Ft
Száraz nyaki tractio 3 000 Ft
Száraz gerinc tractio 3 000 Ft
Kryoterápia 3 000 Ft
Minimum 10 kezelés igénybe vétele esetén a fenti kezelések árából 5% kedvezményt adunk.
Minimum 15 kezelés igénybe vétele esetén a fenti kezelések árából 8% kedvezményt adunk.
Minimum 21 kezelés igénybe vétele esetén a fenti kezelések árából 10% kedvezményt adunk.

Zalakaros

A Balaton négy évszakos családi fürdője minden korosztály számára ideális kikapcsolódási helyszín csúszdaparkjával és húszféle vízi attrakciójával. A bulizni vágyó fiatalokat éjszakai fürdőpartik várják. További információk az árakról itt olvashatók.

Típus Ár
Felnőtt napijegy 5 900 Ft
Felnőtt délutáni jegy 4 425 Ft
Diák napijegy 5 015 Ft
Gyermek napijegy 2 400 Ft
Baba napijegy 100 Ft
Gyógy- és Termálvilág kiegészítő jegy 1 800 Ft
Szaunavilág kiegészítő jegy 1 800 Ft
Szaunaceremónia 800 Ft/alkalom
  • A napijegy tartalmazza a fedettfürdő, strandfürdő és élményfürdő használatát.
  • Felnőtt délutáni jegy: felnőtt jegy munkanapokon 16 óra után.
  • Diák napijegy: 6-17,99 éves, személyi és diákigazolvány felmutatásával.
  • Gyermek napijegy: 3-5,99 éves korig.
  • Baba napijegy: 0-2,99 éves korig.
  • Családi kedvezmény: minimum 2 felnőtt+1 diák részére 15 % kedvezmény, illetve
  • minden további 6 év feletti családtag esetén a napijegy árából 15 % kedvezmény.
  • A belépőjegyek napi egyszeri belépésre jogosítanak és a mindenkori nyitvatartás alattérvényesek. A zárás időpontjáig a Fürdő területét szíveskedjenek elhagyni!
  • Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.
  • Az árak változtatásának, valamint az esetenkénti vagy a térségi kedvezmények kialakításának jogát a Vezetőség fenntartja. A kedvezmények egymással nem összevonhatóak.

Harkány

Csaknem kétszáz éve áll a gyógyítás szolgálatában a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő. A legenda szerint a harkányi kénes forrás ott tört fel, ahol a megdühödött ördögöt elnyelte a föld, miután rászedte egy furfangos öregasszony. További részletek a jegyárakról itt olvasható.

Napi belépők (napi egyszeri belépésre)

  • Felnőtt jegy - 3400 Ft
  • Kedvezményes - 6 éves kortól, ha érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal igazolni tudja a hallgatói jogviszony meglétét, 62 éves kortól, fényképes, születési dátumot tartalmazó fényképes igazolvánnyal - 2700 Ft

Családi napi jegyek

  • 2 felnőtt és 1 gyermek (gyerekek 14 éves koráig vásárolható, a család tagjai lehetnek a nagyszülők az unokákkal is) - 7800 Ft
  • családi plusz gyermek - 1800 Ft / fő

Délutános jegyek 15.00 órától

  • Felnőtt délutános jegy 15.00 órától - 2800 Ft
  • Kedvezményes délutános jegy (62+,diák) 15.00 órától - 2400 Ft

Esti jegy

  • (A 20.00 óráig nyitva tartó napokon, a zárástól visszaszámított 3 óra, kivéve esti rendezvények esetén) - 1800 Ft

Átlépő jegyek a gyógyfürdő és vizivilágba

  • Felnőtt jegy - 1800 Ft
  • Kedvezményes - 1500 Ft
  • Felnőtt délutános jegy (14.00 órától) - 1500 Ft
  • Kedvezményes délutános jegy - 1000 Ft
  • Átlépő jegy, kezelésre ( 1 órás ) kaució - 1700 Ft

Bükfürdő

Magyarország második legnagyobb fürdőkomplexuma, mely modern wellnessközponttal, 5000 négyzetméteres vízfelülettel, 100 °C-os ördögszaunával, 34 medencével és cápabarlanggal várja a fürdőzőket. További információk az árakról itt találhatók.

Felnőtt fürdőbelépő 5 200 Ft 5 600 Ft
Felnőtt fürdő- és szaunabelépő 7 500 Ft 8 100 Ft 8 100 Ft
Felnőtt szauna kiegészítő jegy 2 300 Ft 2 500 Ft
Kedvezményes fürdőbelépő*** 3 950 Ft 4 300 Ft
Kedvezményes fürdő- és szaunabelépő*** 6 050 Ft 6 600 Ft
Kedvezménye szauna kiegészítő jegy*** 2 100 Ft 2 300 Ft
Diák fürdőbelépő**** 2 900 Ft 3300 Ft
Diák fürdő- és szaunabelépő**** 4 600 Ft 5100 Ft
Diák szauna kiegészítő jegy**** 1 700 Ft 1800 Ft
Gyermek fürdőbelépő (0-6 éves) ingyenes ingyenes
Gyermek fürdőbelépő (6-14 éves) 2 300 Ft 2500 Ft
Családi fürdőbelépő - 2 felnőtt + 1 gyermek (6-14 éves) 10 500 Ft 12 600 Ft
Gyermek fürdőbelépő családi jegyhez (6-14 éves) 1 600 Ft 1800 Ft
***Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító által kiállított igazolvány felmutatásával vehető igénybe.
**** Érvényes magyar vagy nemzetközi nappali tagozatos diákigazolvánnyal vehető igénybe (15 éves kortól).

Hajdúszoboszló

Látogasson el Európa legnagyobb fürdőkomplexumába, ahol valóságos négy évszakos, vízi élményközpont várja, amelynek részei jól elkülönülnek egymástól. Magyarország első csúszdaparadicsoma 15 óriáscsúszdával várja az extrém kalandok szerelmeseit. További infó az árakról itt olvasható.

Forrás: hungarospa.hu
Forrás: hungarospa.hu

Debrecen

A Debreceni Nagyerdő százéves fáinak ölelésében található az Aquaticum Debrecen, ami a téli hidegbe is nyarat varázsol, ahol a kalandra vágyó vendégek trópusi növényzettel benőtt óriáscsúszdákon száguldozhatnak, vagy akár éjszakai fürdőzésen is részt vehetnek. Közép-Európa egyik legkülönlegesebb és leglátványosabb strandfürdője a család minden tagja számára izgalmas és sokszínű élményt garantál. További infók az árakról itt olvashatók.

  • Strandbelépők 4000 Ft/fő-től
  • Élményfürdő belépők 2700 Ft/fő-től
  • Termálfürdő belépők 2000 Ft/fő-től
  • Szaunavilág belépők 2600 Ft/fő-től

Nyíregyháza

A Sóstói-erdő ölelésében, az ország északkeleti részében fekszik Nyíregyháza üdülőhelye, Sóstógyógyfürdő, amely sós vizű, szikes taváról kapta nevét. Modern fürdőkomplexuma a legkisebbeket izgalmas kincses szigettel és inka romtemplommal várja. További információk a jegyárakról itt olvashatók.

  • Felnőtt belépőjegy - 5900 Ft

Kedvezményes belépőjegyek

  • Gyermek jegy 3 éves korig - 200 Ft
  • Gyermek jegy 3-6 éves korig - 3800 Ft
  • Diák (24 éves korig), senior (65 év felett) jegy - 4700
  • Nyugdíjas belépőjegy a hét első munkanapján - 3600 Ft

Családi belépőjegyek

  • 2 felnőtt + 1 gyermek - 15 000 Ft
  • 2 felnőtt + 2 gyermek - 18 000 Ft
  • 2 felnőtt + 3 gyermek - 22 000 Ft
  • minden további gyermek 3-16 éves korig - 3700 Ft

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

belépő

belépőjegy

belépőjegy árak

körkép

vidéki fürdők

fürdők

gyógyfürdők